‘Uit de doos, op het dak’

Artikel delen

Met duurzame producten en samenwerkingen in de bouwkolom, levert het Duitse familiebedrijf Roto een steeds grotere bijdrage aan duurzame gebouwen. “Ons bedrijf opent begin 2023 een verkoop kantoor met showroom centraal in Nederland en werkt onder andere samen met Ubbink, luchtdichtbouwen.nl en afdichtingindebouw.nl.” Hjalmar Bakker, salesmanager bij Roto Frank Benelux, legt uit waarom samenwerking cruciaal is voor een duurzame toekomst in de bouw.

Het belang van samenwerking groeit omdat er niet meer naar individuele producten kan worden gekeken. Er noodzaak is aan het evalueren van de totale installatie. Roto dakramen zijn bijvoorbeeld standaard voorzien van een op de fabriek voor gemonteerde luchtdichte manchet voor de aansluiting in het dak. Kostenbesparend in productie, maar technisch ook beter aangezien er geen fouten in de juiste bevestiging kunnen worden gemaakt. Daarnaast zijn isolatieblokken en montagebeugels bij Roto ook al in de fabriek voor gemonteerd. Het devies ‘uit de doos, op het dak’ kan bij sommige modellen tot 30% tijdswinst opleveren voor de installatie. Buiten deze installatie voordelen bieden de ramen interessante voordelen in energie-efficiëntie. Met standaard dubbelglas wordt er reeds een Uw van 1.2 W/m²K gerealiseerd en met een Uw van 0,77 W/m²K op een standaard product neemt Roto wederom de koppositie in de markt.

1 januari aanstaande wordt de WKB van kracht. Samen met Ubbink is de website www.wkb-checklist.nl gelanceerd: een online platform waar je, kosteloos, onafhankelijk getoetste checklists van diverse fabrikanten kan downloaden. Je kan in kaart brengen wat er gedaan moet worden om aan de WKB te voldoen.

Roto Frank Benelux
www.roto-dakramen.nl
Stand 1.G014