In de spotlight

Producten
Artikel delen

Excelleren? Dat begint aan de tekentafel

Op de tekentafel wordt de winst gemaakt. Achter het scherm worden de beslissingen genomen die het hele bouwproces beïnvloeden. Keuzes voor ontwerp, materialen, ventilatiesystemen en kosten, alles passeert de revue. En al vindt de verwerking pas later plaats: door in de voorfase al voor te sorteren op de bouwpraktijk, geef je de collega’s ruimte om te excelleren!

ventiliatie-installateur

Excelleren doe je als team; als een groep vakmensen die van elkaar weten waar ze mee bezig zijn en samen tot de beste oplossingen komen. Dat gaat zeker op voor ventilatiesystemen. Ondanks dat ventilatie traditioneel wordt gezien als een ‘installateursdiscipline’ is juist de keuze voor een ventilatiesysteem een keuze die aannemers en installateurs gezamenlijk moeten maken.

Een ventilatiesysteem is veel meer dan een ventilatiebox. Het is een heel stelsel van aan- en afvoerkanalen, verdeelkasten en ventielen. Voor een optimaal werkend ventilatiesysteem is meer nodig dan een box met ventilator en sensoren. Voorkomen moet worden dat het systeem te veel weerstand heeft – bijvoorbeeld door te lange lengtes, te kleine diameters van kanalen en onnodig veel bochten – waardoor debieten niet gehaald kunnen worden en het systeem onnodig geluid produceert. Voor een goed werkend ventilatiesysteem is bouwkundige ruimte nodig, anders worden de gezondheid en leefkwaliteit van bewoners aangetast. Om dat te waarborgen moet het hele (bouw)team excelleren!

Een gezonde omgeving met Air Excellent

VentiliatieMet het Air Excellent luchtverdeelsysteem kun je in iedere woning een gezond binnenklimaat realiseren. Bij nieuwbouw en renovatie. Air Excellent is geschikt voor zowel mechanische afvoersystemen (systeem C) als balansventilatiesystemen. De flexibele kanalen zijn eenvoudig te verwerken, ook in kleine ruimtes en schachten. De ronde en halfronde kanalen bieden bovendien veel ontwerpvrijheid. De verschillende kanalen kunnen eenvoudig gecombineerd worden met handige verloopstukken. De afdichtingsringen voorkomen luchtlekkage.

Air Excellent kanalen zijn aan de buitenzijde geribbeld zodat ze vormvast zijn en tegelijk flexibel en eenvoudig te installeren. Aan de binnenzijde zijn de kanalen glad, antistatisch en antibacterieel. Vuil kan zich niet afzetten tegen de binnenwanden.

Ubbink
https://www.ubbink.com/
Stand 11 C.040

BouwTotaal