Groene bouwplaats

Artikel delen

Er is nu een groen alternatief voor kale, traditionele hekken rondom bouwterreinen en op evenementen. Groenspecialist Mobilane introduceerde op de BouwBeurs 2023 namelijk de MobiGreenFence. Deze bestaat uit een duurzame plantenbak met een volgroeide klimophaag langs een gegalvaniseerd frame. Het is een eenvoudige en snelle manier om een bouwplaats, evenement of andere tijdelijke afsluiting een vriendelijke en natuurlijke uitstraling te geven.

Groene bouwplaats

Het toevoegen van levend groen is niet alleen fraai, maar zorgt bovendien voor een afname van eventuele graffitioverlast. Een eerste pilot vond plaats in Apeldoorn tijdens de renovatie van een marktplein.

MobiGreenFence heeft een standaardbreedte van 123,5 cm en een hoogte van 235 cm. Andere maatvoering is op aanvraag leverbaar. De bouwhagen kunnen aaneengeschakeld worden geplaatst, maar desgewenst kunnen ze ook met traditionele bouwhekken worden gecombineerd. De betonnen voeten kunnen probleemloos onder de bakken worden geschoven, zodat ze optimaal aansluiten.

Het onderhoud van de sterke klimophagen is beperkt doordat de kunststof plantenbak Uv-bestendig is en voorzien is van een waterreservoir. MobiGreenFence is eenvoudig te plaatsen met een heftruck of palletwagen. Bij langdurige toepassing kan Mobilane zorgdragen voor het onderhoud (voeding- en watergift en snoei). De plantenbak is zowel te koop als te huur.

Fijnstof

In de plantenbak is Hedera helix ‘Woerner’ geplant. Onderzoek door de Universiteit van Staffordshire heeft aangetoond dat deze groenblijvende klimopsoort zo’n 40 tot 60% fijnstof afvangt, waardoor de luchtkwaliteit in de omgeving verbetert. De hagen worden gekweekt in de eigen kas en zijn voorzien van het keurmerk ‘On the way to planetproof’. Naast duurzaamheid heeft Mobilane maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. De Bemmelse groenspecialist biedt daarom ook werkplek aan collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt.