Omzet verhogen? “We kunnen nu meer doen met minder mensen”

Artikel delen

“Ik merk dat de mensen van Xella’s Construction Services hun best doen het werk echt samen met ons te maken.” Aan het woord is Hans Zegveld, bedrijfsleider van Janssen Bouwen | Ontwikkelen uit Panningen. “Ze zoeken de samenwerking en het overleg met ons. Je merkt dat ze ons en onze uitdagingen snappen. Dat zien we nu ook bij een woningbouwproject in Schinnen waar we zowel het materiaal als de arbeid via Xella hebben geregeld.”

Bouwplaats met kalkzandstenenelementen

Janssen Bouwen | Ontwikkelen maakt gebruik van Silka Construct, de nieuwe dienstverlening van Xella Nederland. Xella voorziet de aannemer niet alleen van de Silka elementen voor de binnenspouwbladen en de Ytong binnenwanden maar zorgt ook voor de lijm- en stelploegen. Deze service van het bedrijf sluit goed aan bij Janssen als bouwer. Volgens bedrijfsleider Zegveld ligt de sterkte van de onderneming in het goed organiseren van de projecten. “Daar sluit een concept als Silka Construct perfect bij aan.”

Grip op kosten

Het Panningse familiebedrijf is een regionale speler die voornamelijk in Limburg en oostelijk Brabant actief is. Ze zien zichzelf als een traditionele bouwer die woningen hoofdzakelijk bouwt met een casco van kalkzandsteen, betonvloeren, binnenwanden van Ytong cellenbeton en een zadeldak. “Ook in Schinnen werken we op die manier”, vertelt Hans. “Daar bouwen we in opdracht van HVG Real Estate acht huurwoningen. Toen het project in de zomer van 2022 bij ons binnenviel en we het gingen uitwerken, hoorden we via Tim Kornuijt, construction supervisor bij Xella, dat ze behalve de Silka kalkzandsteen ook de mensen konden leveren om deze elementen te verlijmen. Dat kwam ons goed uit, want ook wij merken dat het steeds lastiger wordt om planning en kwaliteit op niveau te houden doordat er steeds minder vakkundige mensen te vinden zijn.” Tim geeft aan dat er behalve de vakmensen nog een belangrijk voordeel is voor Janssen. ‘Voor aannemers is het in deze markt en tijd belangrijk om grip te houden op de kosten. Door gebruik te maken van Silka Construct weten ondernemers op voorhand waar ze aan toe zijn. We geven een totaalprijs af en niet een meterprijs zoals lijmers meestal doen. Hierdoor is er dus geen negatieve verrassing achteraf.’

Bouwplaats met kalkzandsteenelementen

Omzet omhoog

Janssen Bouwen | Ontwikkelen gebruikt al jaren de producten van Xella. Voor het stellen van de Ytong binnenwanden maakten ze al geregeld gebruik van de Construction Services van Xella, maar nu dus ook voor het eerst voor het stellen en lijmen van de kalkzandstenen casco’s. “Wat ons positief heeft verrast is de goede communicatie rondom het project”, aldus bedrijfsleider Hans Zegveld. “Er wordt met ons meegedacht en we worden ontzorgd.” Voor Janssen is de ervaring met Silka Construct aanleiding om ook projecten die nu in de pijplijn zitten, in te vullen met dit nieuwe concept. “We hebben voor appartementen die we realiseren in Roermond en Venlo al een overeenkomst gesloten met Xella. Behalve het gemak dat we ervan hebben en het risico dat we afdekken, werkt Silka Construct voor ons ook omzetverhogend. We kunnen meer doen met minder mensen.”

Xella
www.xella.nl