Slimme oplossingen voor duurzame renovaties

Artikel delen

Renovatie is niet alleen het verduurzamen van een bestaand pand, maar ook het aanpassen naar nieuwe gebruikerswensen of gebouwfuncties. Met Xella kun je elke renovatie-uitdaging aan. Zo is Multipor de steenachtige isolatie-oplossing voor tal van toepassingen. Maar ook de andere producten van het bedrijf zijn van nature warmte-isolerend en comfort verhogend, gemakkelijk verwerkbaar en vochtongevoelig. Dit maakt ze bij uitstek geschikt voor het creëren van extra ruimtes, zoals badkamers en keukens. Een aanbouw of uitbouw realiseer je eenvoudig, met Silka (traditioneel met spouw) of Ytong (massief). En wil je uitbreiden in de hoogte? Kies dan voor optoppen met Ytong Casco. Ontdek Xella’s slimme bouwoplossingen voor duurzame renovaties!

xella

Silka kalkzandsteen is een natuurlijk, massief en breed toepasbaar bouwmateriaal met een groot dragend vermogen en unieke klimaat regulerende en geluidsisolerende eigenschappen. Het uitgebreide productgamma biedt projectontwikkelaars, architecten en aannemers eigentijdse oplossingen voor elke bouwuitdaging. Van nieuwbouw tot renovatie en van woning- en utiliteitsbouw tot budgetsector.

Ytong blokken

Ytong cellenbeton is een licht, natuurlijk, sterk isolerend en multifunctioneel product voor dragende en niet-dragende constructies in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Het eenvoudig verzaag- en verlijmbare bouwmateriaal biedt voor elke uitdaging een oplossing: van blokken en separatiepanelen om woongebouwen (opnieuw) in te delen tot en met het Ytong Casco systeem waarmee je volledige woningen neerzet.

Multipor isolatieplaten

Multipor minerale isolatieplaten zijn gemaakt van ultralicht cellenbeton en vormen daarmee een steenachtig en natuurlijk alternatief voor de (na-)isolatie van gevels en plafonds in de woning- en utiliteitsbouw. Het materiaal heeft nog meer luchtgevulde cellen dan Ytong en is daarom extreem isolerend en licht van gewicht. En bovendien zeer brandwerend. Dit maakt het de ideale bouwoplossing voor tal van toepassingen.

Ytong Binnenwanden

Het Ytong Binnenwanden bouwsysteem is ideaal om razendsnel ruimtes te creëren of herindelen in de woningbouw. Deze efficiënte prefab-oplossing laat zich overal toepassen dankzij het lichte gewicht en de vocht- en geluidwerende eigenschappen van het cellenbeton. Dus ook voor plaatsing op lichtere onderconstructies en in natte ruimten zijn de separatiepanelen uitstekend geschikt.

Ytong Casco

Het Ytong Casco systeem voor energiezuinige woningen is ook ideaal voor de uitbreiding of transformatie van woningen. Dankzij het lichte gewicht van cellenbeton kun je bestaande gebouwen relatief eenvoudig optoppen met een extra woonlaag, zónder extra constructieve aanpassingen te hoeven doen. Deze prefab bouwoplossing biedt onbeperkte creatieve vrijheid qua vorm en afwerking van het casco.

Xella
www.xella.nl