CARLISLE® BV ontvangt prestigieuze Rethink Award 2023

Artikel delen

Carlisle Construction Materials BV heeft de Rethink 2023 Award gewonnen voor de inzet van Hernieuwde Grondstoffen in haar HERTALAN® EASY COVER (FR) circulair inductiesysteem. Deze prestigieuze prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt ter ere van de duurzaamheidsprestaties van de industrie. De prijs staat open voor leden van de Nederlandse Federatie van de Rubber- en Kunststofindustrie (NRK) en Plastics Europe.

Winnaars Rethink-award

Awardwinnaars met links Benno Nijenhuis van Carlisle.

NRK en Plastics Europe hebben het Rethink platform opgericht. Het platform vertegenwoordigt daarmee meer dan 400 bedrijven en minstens achttien brancheorganisaties. De 2023 vakjury bestaat uit Marjan Minnesma (Urgenda), Rik van der Ploeg (Natuur & Milieu), Marc Spekreijse (Nationaal Groeifondsprogramma Circular Plastics NL) en John Vernooij (Omrin). Zij roemden Carlisle voor haar buitengewoon innovatieve oplossing die naadloos aansluit bij de Circulaire economie.

bevestigen epdm-dakbedekking

Project Schiphol.

Daadkracht en vooruitziende blik

De vakjury heeft besloten om Carlisle Construction Materials BV als winnaar aan te wijzen. “Met een innovatieve manier van bevestigen en verwijderen van de EPDM-dakbedekking en een terugneemgarantie voor gebouweigenaren, kan Carlisle het materiaal na de levensduur verzamelen en opnieuw inzetten. De jury vindt dit een buitengewoon innovatieve oplossing die naadloos aansluit bij de circulaire economie. Het getuigt van een vooruitziende blik op een toekomst waarin de grondstoffen steeds schaarser zullen worden. Van lineair naar circulair”, aldus de vakjury.

“De Rethink Award kan voor ons echt als schakel dienen tussen het marktsegment waarin wij commercieel opereren en de noodzakelijke industriële kant van ons bedrijf”, zegt Benno Nijenhuis, één van de ‘drivers’ van deze circulaire visie binnen Carlisle CM BV. “Circulariteit gaat vooral om de vraag wat er toekomstig gaat gebeuren met jouw product. Hoe krijg je die als grondstof weer in je keten? Vandaar dat deze award ook echt een stuk waardering is voor onze R&D en Operationele collega’s.”

Rethink-award

Re’s van het Rethink-programma

De Rethink Awards zijn bedoeld om de talloze innovaties op het gebied van rubber en kunststof bekend te maken, te waarderen en te inspireren. Niet alleen binnen de industrie, maar ook daarbuiten. Alle inzendingen worden zorgvuldig beoordeeld door een vakjury aan de hand van de vijf Re’s van het Rethink-programma: Renew (grondstoffen), Reduce (productie en product), Redesign (ontwerp en gebruik), Re -gebruik (hergebruik) en Recycle (inzameling en recycling).

Klik hier voor meer uitleg.