Waarom luchtdicht bouwen

Artikel delen

Er zijn meer goede redenen om luchtdicht te bouwen, zoals het besparen van energie en het voorkomen van condensatie in de constructie. Daarnaast is de beperking van de luchtdoorlatendheid van een woning vastgelegd in het Bouwbesluit. Met de luchtdichtingsproducten van Ubbink laat u zowel nieuwe als bestaande woningen voldoen aan de eisen van deze tijd.

Noodzaak

In veel bouwconstructies vindt ongewenste ventilatie plaats via kieren, spleten en naden (luchtlekken). Atmosferische omstandigheden zorgen voor drukverschil tussen de binnen- en de buitenomgeving. Hierdoor stroomt een ongecontroleerde hoeveelheid lucht door de luchtlekken. Opgewarmde binnenlucht verdwijnt naar buiten en koude lucht dringt naar binnen: dubbel energieverlies! Daarnaast kunnen luchtlekken tocht en vochtproblemen in de constructie veroorzaken. Een gebrek aan luchtdichtheid kan ook leiden tot tegenvallende geluidwerende prestaties, zodat de geluidwering van de gevel of van een woningscheidende wand of vloer de vereiste waarde niet haalt. Om ophoping van vocht door inwendige condensatie te voorkomen, dient de bouwfysische opbouw van een dakconstructie in orde te zijn om het risico op bijvoorbeeld schimmelvorming, houtrot, lekkage en prestatievermindering van isolatiemateriaal te vermijden.

 

Ventilatie een must

Woningen worden dus steeds beter geïsoleerd en luchtdicht gebouwd. Voor een gezond binnenklimaat is ventilatie een noodzaak. Air Excellent van Ubbink is het innovatieve en modulaire luchtverdeelsysteem voor toepassing in alle gangbare mechanische ventilatiesystemen, met of zonder warmteterugwinning.

Ubbink oplossingen

Praktijkmetingen hebben aangetoond dat u met Ubbink luchtdichtingsproducten de luchtdichtheid met maar liefst 25% kunt verbeteren. Het volledige programma luchtdicht bouwen bestaat uit:

  • Luchtdicht Doorvoermanchetten, makkelijk te installeren en ook achteraf toepasbaar
  • Kit- en schroefprofielen
  • Folie en Tape
  • Air Excellent luchtverdeelsysteem koppelt uw woning moeiteloos aan een gezond binnenklimaat!

Productadvieslijn

Heeft u nog vragen over Luchtdicht Bouwen of zoekt u een product voor een specifieke toepassing? Bel met de Ubbink Productadvieslijn 0313 480 300 of stel uw vraag per e-mail via productadvieslijn@ubbink.nl. De experts van Ubbink denken graag met u mee!

Ubbink
www.ubbink.nl