Nieuwe accuspijkerapparaten van HiKOKI bieden vrijheid en comfort

Artikel delen

Met de nieuwe 18 volt accuconstructie- en afwerkspijkerapparaten van HITACHI Power Tools / HiKOKI krijgen professionele gebruikers krachtige toestellen die weinig onderhoud vragen. Met zijn nieuwe generatie accuspijkerapparaten voorziet HITACHI Power Tools / HiKOKI in vrijheid op de bouwplaats.

De machines met unieke techniek werken zonder gaspatroon en/of compressor met luchtslang, wat ervoor zorgt dat ze onderhoudsvrij zijn. De nieuwe serie snoerloze spijkerapparaten omvat in totaal vier modellen: één accuconstructiespijkerapparaat en drie accuafwerkspijkerapparaten. De iF Design-Award 2018, die de nieuwe generatie accuspijkerapparaten bekroond heeft voor hun design, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid, toont aan dat de toestellen ook visueel aantrekkelijk zijn.

“Al onze ontwikkelings- en innovatiecapaciteit zit in de nieuwe generatie accuafwerk- en constructiespijkerapparaten”, zegt Yasushi Fukui, Managing Director bij Koki Holdings Europe GmbH, Düsseldorf. “Ze bieden reële voordelen voor de houtbewerker en maken het werk op de bouwplaats gemakkelijker, efficiënter en vooral comfortabeler.”

Snoerloze en pneumatische technologie gecombineerd

Alle accuspijkerapparaten werken met krachtige 18 volt lithium-ion schuifbatterijen (Li-ion) en voegen zich hiermee bij de uitgebreide reeks modellen die compatibel zijn met 18 volt batterijen. Dankzij de combinatie van zowel draadloze als pneumatische technologieën wordt perslucht gebruikt voor het unieke luchtaandrijfsysteem, wat de kracht verhoogt. De snelheid en efficiëntie hiervan maakt het mogelijk om meer spijkers te schieten.

De nieuwe accuspijkerapparaten worden overal gebruikt waar stabiele houtconstructies essentieel zijn: voor schrijnwerk, verbindingen, interieurconstructies, prefab houtbouw, huizenbouw en het maken van kisten of paletten.

1.650 spijkers per lading

Het NT1850DBSL accuafwerkspijkerapparaat is geschikt voor spijkers van 16 tot 50 millimeter (mm) lang met een schachtdiameter van 1,0 tot 1,25 mm. Het laterale ladermagazijn kan laders van 100 spijkers bevatten. Bij het gebruik van een 3.0Ah Li-ion-batterij kunnen tot 1.650 spijkers per lading worden verwerkt tegen een aandrijfsnelheid van tot drie spijkers per seconde. Voor spijkers van 25 tot 65 mm lang (schachtdiameter 1,4 tot 1,65 mm) is er het NT1865DBSL accuafwerkspijkerapparaat. Dit spijkerapparaat kan tot 1.500 spijkers per lading verwerken. Het NT1865DBAL accuafwerkspijkerapparaat is geschikt voor spijkers van 32 tot 65 mm lang (schachtdiameter 1,8 mm) en verwerkt tot 1.100 spijkers per lading met een 3.0 Ah Li-ion-batterij.

Het nieuwe accuconstructiespijkerapparaat – het NR1890DBCL accuconstructiespijkerapparaat voor 34 graden D-kop spijkers, papiergebonden – is iets krachtiger dan de accuafwerkspijkerapparaten. Het apparaat heeft voldoende vermogen en de nodige batterijlevensduur om spijkers met een lengte tussen 50 en 90 millimeter en een schachtdiameter van 2.9 tot 3.3 millimeter krachtig in hout te schieten. Een 5.0Ah Li-ion-batterij kan tot 700 spijkers afschieten tegen een snelheid van 2 spijkers per seconde.

Veiligheid eerst

De nieuwe accuafwerk- en constructiespijkerapparaten van HITACHI Power Tools / HiKOKI maken een gereedschapsloze verstelling van de schietdiepte mogelijk en bezitten een mechanisme dat schieten zonder spijkers (dry firing) verhindert (behalve de NT1850DBSL). De vakman kan kiezen uit twee instellingen: sequentiële vrijgave per bediening van de trekker of contactvrijgave door de trekker ingeduwd te houden. Het double switch-mechanisme bij de hendel en trigger voorkomt het onbedoeld afschieten van spijkers. De automatische uitschakeling van het toestel na 30 minuten activiteit zorgt voor extra veiligheid. Er is ook geen gereedschap nodig om eventueel vastgelopen spijkers te verwijderen.

Ergonomisch, weinig stress en onderhoud

Het compacte ontwerp en het slim uitgebalanceerde zwaartepunt van de accuspijkerapparaten maakt het gebruik van de toestellen veel eenvoudiger en vermindert de vermoeidheid. In tegenstelling tot toestellen op gas, werken de accuafwerk- en constructiespijkerapparaten van HITACHI Power Tools / HiKOKI zonder luide knallen of gasdampen. Een ander voordeel is de koolborstelloze motor die niet alleen een gunstig effect heeft op het gebruik door zijn compacte design en lage gewicht, maar ook nagenoeg onderhoudsvrij is en daardoor de globale prestaties van de nieuwe accuafwerk- en constructiespijkerapparaten van HITACHI Power Tools / HiKOKI vergroot.