Infinity Repair krijgt allereerste KOMO-innovatiecertificaat

Artikel delen

De firma Infinity Repair ontving op 3 september jl. het allereerste KOMO- innovatiecertificaat. Het is de bekroning voor een nieuw totaalconcept dat het bedrijf ontwikkelde voor de renovatie van aangetaste houten kozijnen. “Revolutionair, circulair, uiterst innovatief en duurzaam in alle opzichten,” zei Bastiaan Benz van certificatie-instelling SKG-IKOB, die het certificaat uitreikte aan directeur Nico Heijmen van Infinity Repair.

De feestelijke gebeurtenis vond plaats in het kantoor van woningcorporatie Woonstad Rotterdam, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de betrokken partners Accsys (de producent van Accoya hout), Kloet Onderhoud, Sigma Coatings en Stichting KOMO en SKG-IKOB.

Nieuw certificaat stimuleert bouwinnovaties

Het KOMO-innovatiecertificaat is nieuw en speciaal in het leven geroepen om bouwinnovaties te stimuleren. Het biedt ondernemingen de gelegenheid om snel en zonder dat de concurrentie ‘meekijkt’ sterk vernieuwende producten of bouwprocessen aan te kunnen bieden onder KOMO-certificaat – en dus met de garantie dat de kwaliteit is getoetst door onafhankelijke deskundigen én dat wordt voldaan aan relevante wet- en regelgeving. Een KOMO-innovatiecertificaat is drie jaar geldig en kan vervolgens resulteren in een regulier KOMO-certificaat.

Directeur Ton Jans van KOMO: “Ook certificatie-technisch is dit geheel innovatief opgezet. Zeg maar een soort procescertificatie 2.0. De CI kan op ieder moment met iedere stap (digitaal) in het proces meekijken. De BRL bevat een integrale benadering, beoordeling en verbeterloop van het gehele proces; van training en kwalificatie van vaklieden, de technische uitvoering van opname en montage tot en met de aftersales.”

Houten kozijnen kunnen 30 jaar langer mee

Dankzij Infinity Repair kunnen houten kozijnen 30 jaar langer mee. Het concept voorziet in het vervangen van aangetaste delen. De nieuwe delen worden, door middel van een speciaal ontwikkelde detailaansluiting, op het bestaande kozijn gemonteerd. De nieuwe delen zijn van duurzaam en op maat gefreesd Accoya® hout (gemodificeerd, hout met FSC® certificering) alzijdig voorzien van primersysteem (min.120 mu) van PPG/ Sigma Coatings.
Resultaten: het hele kozijn vervangen is niet nodig, een grote materiaalbesparing, minder CO2-uitstoot en een fors verlengde levensduur van het kozijn.
Ieder deelelement van Infinity Repair is voorzien van een chip, waardoor elke reparatie traceerbaar is. Infinity biedt samen met Sigma Coatings, Accsys en de verwerker van het systeem (een vastgoedonderhouds- of schilderbedrijf) 30 jaar budgetzekerheid op het onderhouden en beheren van gerepareerde kozijnen, met SKG-IKOB als kwaliteitsborgende instelling.

Samenwerking Woonstad Rotterdam

Nico Heijmen van Infinity Repair: “Woonstad Rotterdam heeft deze ontwikkeling voorzien van alle input en proefprojecten die nodig waren. Dit vanuit de gedachte dat het een wezenlijke bijdrage levert aan het tegengaan van onnodige materiaalvernietiging, het beperken van overlast voor bewoners en het een zeer gunstige terugverdientijd heeft. Ik ben trots en blij dat we na bijna twee jaar intensieve samenwerking met onze projectpartners het systeem nu kunnen leveren onder een KOMO-Innovatiecertificaat.”