SecuGuard Doorvalbeveiliging met KOMO

Artikel delen

Al jaren staat SecuGuard Doorvalbeveiliging bekend om de vele opties en maatwerk mogelijkheden. Nu is het assortiment uitgebreid met een speciale KOMO uitvoering voor de timmerindustrie.

Secu introduceert een nieuwe bevestigingsmethode, die geheel tegemoet komt aan de garantie wensen / eisen van de timmerindustrie. Een bevestigingswijze waarbij de timmerindustrie zijn (verplichte) KOMO-garantie overeind kan houden bij het plaatsen van de SecuGuard Doorvalbeveiligingen. Montage van de doorvalbeveiliging na oplevering is dus niet meer nodig.

De basis is een kenmerkende (gele) kunststof plug, die in de fabriek eenvoudig kan worden aangebracht en ook goed in te passen is in een geautomatiseerd productie proces.

Het kozijn kan na het plaatsen van de plug normaal in de verdere aflak procedure worden meegenomen. Daarnaast zijn de bevestigingssteunen voorzien van een extra afdichting, deze zorgt voor een hermetische afdichting van het contactvlak (steun en kozijn). Het overige montage materiaal is van RVS.

De bevestiging is, met succes, door SHR volledig getest (verwering) volgens de KOMO eisen.

Ondanks dat de serie SecuGuard Doorvalbeveiliging al was getest & gecertificeerd door SKG hebben wij deze nieuwe bevestigingswijze opnieuw te laten testen volgens NEN 6702. Alle hieronder genoemde systemen hebben de hernieuwde test met glans doorstaan.

De volgende systemen zijn, met een aanvullende KOMO bevestiging, vanaf Maart 2020 leverbaar;

  • SecuGuard Doorvalbeveiliging Classic in de dag
  • SecuGuard Doorvalbeveiliging Classic op de dag
  • SecuGuard Doorvalbeveiliging Twist in de dag