Nieuwe TQ tegelsnijder: de perfecte combinatie van stabiliteit en precisie

Artikel delen

De TQ van RUBI is een nieuw innovatief concept in het snijden van keramische tegels. “Door de combinatie van de enkele geleiding, de zelfstellende kogellagers én mobiele breker met magneetsysteem is de TQ van RUBI een innovatie op het gebied van tegelsnijders.” aldus de producent.

Het mobiel breekmechanisme van de TQ tegelsnijders is uitgerust met het unieke MAGNET-systeem van RUBI, waardoor de tegelzetter alle functies van het breekmechanisme met één hand kan bedienen. Bovendien biedt de TQ dankzij het ontwerp van het MAGNET-systeem een perfect zicht op de snijlijn. Dit is uniek voor tegelsnijders met een enkele geleidestang. Deze geleidestang bestaat uit twee profielen, die vertikaal boven elkaar liggen en toch één geheel vormen.
Daarbij zorgt het zelfstellende lagersysteem voor soepel snijden en een perfecte positionering van het snijwieltje op de tegel.

De TQ tegelsnijder heeft een draaibare vooraanslag met centrale as voor een grotere nauwkeurigheid bij het snijden van hoeken en een zijaanslag voor repeterende sneden en smalle stroken. De TQ heeft een breekkracht van 800 kg en snijdt tegels tot een dikte van 15 mm.

RUBI
www.rubi.com