Nieuwe tegelsnijder combineert stabiliteit met precisie

Artikel delen

De TQ van RUBI is een nieuw innovatief concept in het snijden van keramische tegels. “Door de combinatie van de enkele geleider, de zelfstellende kogellagers én mobiele breker met magneetsysteem is de TQ van RUBI een innovatie op het gebied van tegelsnijders.” aldus de producent.

Het mobiele breekmechanisme van de TQ tegelsnijders is uitgerust met het MAGNET-systeem van RUBI, waardoor de tegelzetter alle functies van het breekmechanisme met één hand kan bedienen. Bovendien biedt de TQ dankzij het ontwerp van het MAGNET-systeem een goed zicht op de snijlijn. En dat is bijzonder voor tegelsnijders met een enkele geleider. Deze geleider bestaat uit een dubbel profiel, waarbij de beide profielen verticaal boven elkaar liggen en toch één geheel vormen. Dit geeft de tegelsnijder de gewenste stabiliteit. Daarbij zorgt het zelfstellende lagersysteem voor soepel snijden en een perfecte positionering van het snijwieltje op de tegel.

De TQ tegelsnijder heeft een draaibare vooraanslag met centrale as voor een grotere nauwkeurigheid bij het snijden van hoeken en een zijaanslag voor repeterende sneden en smalle stroken. De TQ heeft een breekkracht van 800 kg en snijdt tegels tot een dikte van 15 mm.

RUBI
www.rubi.com