TT-staafkoppelingen voor infrastructurele projecten

Artikel delen

TT-staafkoppelingen zijn een combinatie van conische schroefdraad op het uiteinde van wapeningstaven die worden gekoppeld met de TT schroefdraadbus. Dit systeem vereenvoudigt het ontwerp en de constructie van gewapend beton. De benodigde hoeveelheid wapeningstaal wordt verminderd.

Het koppelsysteem is KOMO-gecertificeerd en voldoet aan Eurocode 2 en diverse andere internationale normen en eisen, waaronder een Duitse Zulassung en het Engelse Cares. Hakron, met vestigingen in Nederland en België, brengt het systeem exclusief voor fabrikant Ancon op de markt.

werkmeubelMet name bij infrastructurele projecten worden TT-staafkoppelingen toegepast. Op de bouwplaats kan door Hakron een draadsnijmachine geplaatst worden. Met deze machine worden on-site wapeningstaven voorzien van het conisch schroefdraad. Daarbij is slechts één TT schroefdraadbus per staafkoppeling nodig, ongeacht de diameter (t/m ø 50 mm!) van de wapeningstaaf.

Hierdoor kan de aannemer zelf wapeningsstaal inkopen en mechanische verbindingen on-site produceren. Het enige wat benodigd is, is de TT schroefdraadbus. Dit biedt significante inkoopvoordelen t.o.v. de traditionele manier via de wapeningscentrale en vlechtbedrijven. Hakron faciliteert hierbij de cursus voor de machine-operator of levert desgewenst eigen machine-operators.

Samengevat

  • KOMO-gecertificeerd wapeningsdoorkoppelsysteem;
  • Voldoet aan Eurocode 2;
  • Ook bij grotere diameters slechts één schroefdraadbus nodig per koppeling;
  • Grote wapeningdiameters: tot en met rond 50 mm beschikbaar;
  • Draadsnijmachine op verzoek beschikbaar, waardoor productie op de bouwplaats binnen uw bereik is, onafhankelijk van derden;
  • Technische scholing van de machine-operators door Hakron,
  • Uitgebreid pakket aanvullende producten voor uw infrastructurele projecten.