Robuuste veiligheidslaars voor zware weersomstandigheden

Artikel delen

Grisport introduceert de Ranger Hound S3, een veiligheidslaars voor gebruik in zware weersomstandigheden. De laars heeft een neus van glasvezel en een antistatische, rubberen Vibram zool voor een perfecte grip. Het bovenste deel van de laars is gemaakt van hoogwaardig leer. Daarnaast beschikt de laars over een Gore-Tex voering, wat de laars ademend en waterdicht maakt.

Drie krachtige merken in één veiligheidslaars: Grisport, Gore-Tex en Vibram. De Ranger Hound S3 is onderdeel van de Ranger-collectie die verder bestaat uit lage en hoge veiligheidsschoenen.

Het Gore-Tex membraan zorgt ervoor dat er geen water in de laars komt, maar dat zweet er wel uitgaat. Het membraan heeft microscopische poriën die 20.000 keer kleiner zijn dan een waterdruppel, maar 700 keer groter dan een waterdampmolecuul. Deze combinatie zorgt voor duurzame waterdichtheid en een hoog ademend vermogen. De footwear van Gore-Tex voldoet ruimschoots aan alle vereisten van de EN ISO-norm 20345/347 met betrekking tot waterdichtheid, ademend vermogen en duurzaamheid.

Het Italiaanse Vibram levert zolen met optimale grip, stabiliteit, hitte- en olieresistentie en elektrostatische eigenschappen. De zolen zijn de ultieme basis voor professionele veiligheidsschoenen. Daarom is gekozen om de complete Ranger-collectie te voorzien van speciaal ontwikkelde Vibram zolen.

De laarzen zijn uitgerust met een kunststof neus die voldoende bescherming biedt tegen vallende voorwerpen met een indeuk resistentie van tenminste 200 Joule. De weerstand bij beknelling is 15.000 N. De laarzen hebben een verhoogde weerstand tegen het binnendringen van water en zijn voorzien van een kevlar tussenzool. Ze zijn antistatisch, hebben een antislipprofiel en energieopname door de hak.

Grisport
www.grisport.nl