Venuslood: schoonheid, perfectie en duurzaamheid komen samen

Artikel delen

Bladlood is flexibel en daardoor goed vervormbaar: eenmaal vervormd, blijft het in de gewenste vorm alle eigenschappen houden gedurende de volledige levensduur van het gebouw waar het is toegepast. Uzimet bladlood wordt volledig geproduceerd op basis van schroot en oud lood, in welke vorm ons bladlood ook wordt verwerkt, het blijft een 100% te recyclen materiaal.

Naast het traditionele bladlood heeft loodproducent Uzimet ook een gecoate variant. Venuslood, bladlood dat vanwege de toepassing van een speciale coating niet uitloogt en dus milieuvriendelijk is. Patineren van het loodoppervlak is hierdoor overbodig. De coating zorgt voor een gegarandeerd gelijkmatig en streeploos kleuroppervlak (geen loodwit).
Voor het overige heeft het product dezelfde eigenschappen als het traditionele lood. Het is dus een zwaar product, dat desondanks flexibel is te verwerken (vanaf -5°C). Het materiaal laat zich in alle weersomstandigheden plaatsen, aangezien ook bij vochtigheid geen carbonaataanslag optreedt. Het is niet nodig om patineerolie toe te passen, wat weer tijd en kosten bespaart.

Venuslood, waar schoonheid, perfectie en duurzaamheid samenkomen

In een notendop:

  • Metaalkleurig bladlood met veredeld oppervlak
  • Geen strepen op de pannen, geen loodwit
  • Snelle verwerking zonder patineren
  • Helpt de verwerker kosten efficiënt te werken
  • Onder alle weersomstandigheden te plaatsen
  • Bestaat uit 100% gerecycled lood
  • Betere milieuprestaties dan alternatieven
  • In tegenstelling tot alternatieven overleeft het Venuslood eeuwenoude gebouwen
  • Het veredelde oppervlak is bestand tegen het kloppen van het lood

Uzimet
www.uzimet.nl

Bezoek Uzimet op BouwBeurs 2019, hal 11 stand B047