Nieuw lood wint Nederlandse Innovatie Award 2019

Artikel delen

Op maandagavond 24 juni vond het Nationaal Innovatie Diner plaats in het prestigieuze Kurhaus in Scheveningen. Leadax – het nieuwe lood – heeft daar de Nederlandse Innovatie Award 2019 in de wacht gesleept. Deze award is enkel weggelegd voor baanbrekende innovaties waar Nederland in de toekomst de wereld mee kan veranderen.

Roeland van Delden.

Onder toeziend oog van diverse kopstukken uit het bedrijfsleven, innovators en de Nederlandse politiek nam CEO Roeland van Delden de prijs in ontvangst uit handen van Ralph van Hessen, directeur van Winkelman & Van Hessen. “Deze innovatie award is dan ook wederom een erkenning voor de missie van Leadax om met duurzame, circulaire én niet-toxische innovaties een bijdrage te leveren aan onze leefomgeving op basis van een afvalstroom. Zónder hierbij een gezonde business case uit het oog te verliezen”, aldus Van Delden.
Leadax – het nieuwe lood – wordt gemaakt uit gerecyclede PVB. Het is inmiddels verkrijgbaar in dertien landen en wordt toegepast in diverse waterkerende toepassingen aan gebouwen. In de nabije toekomst zullen nieuwe circulaire producten met bouwkundige of industriële toepassingen gelanceerd worden.

Innovatie Award

De Nederlandse Innovatie Award is onderdeel van het jaarlijkse Nationale Innovatie Diner, georganiseerd door Nederland Innoveert, de TROS en Winkelman & Van Hessen. Dit platform geeft een verdere aanzet tot kennisdeling en netwerken in het Nederlandse ondernemerslandschap.