Gunstige perspectieven installatiebranche

Artikel delen

Zelden waren de perspectieven voor de technische installatiebranche zo gunstig als dit jaar. Dat staat in het rapport Economische vooruitzichten installatiebranche 2019 en verder. Doekle Terpstra, voorzitter van UNETO-VNI, gaf eerder het eerste exemplaar van het rapport aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat.

De technische installatiebranche maakt historische ontwikkelingen door. Zelden waren de perspectieven over de hele linie zo gunstig. Dat staat in het rapport Economische vooruitzichten installatiebranche 2019 en verder. Doekle Terpstra, voorzitter van UNETO-VNI, leverde deze w…

Het aandeel van installatietechniek in woningbouw, utiliteitsbouw, infratechniek en industrie wordt steeds groter. Staatssecretaris Mona Keijzer noemde de toekomst van de installatiebranche in Nederland veelbelovend: “Het vakgebied wordt breder, digitaler en veelzijdiger. Of het nu gaat om de zorg of om onze energievoorziening, we moeten grote stappen gaan zetten. De installatiebranche is daarbij onmisbaar en neemt in toenemende mate het voortouw.” Het aantrekken van de bouwproductie is gunstig voor de hoeveelheid installatiewerk, maar tegelijkertijd wordt het belang van de branche zelf steeds groter. Installatietechniek heeft een groeiend aandeel in woningbouw, utiliteitsbouw, infratechniek en industrie. Deze ‘installatiequote’ neemt al jaren toe en ligt inmiddels in veel gevallen boven de 50%.

Informatie: www.uneto-vni.nl