Training Luchtdicht bouwen bij Bouwradius

Artikel delen

Speciaal voor vakmensen houdt Bouwradius trainingen over luchtdicht bouwen. Tijdens de trainingen komen praktisch aspecten rondom luchtdicht bouwen aan de orde, vertelt Martijn van Bommel van Bouwradius.

“Dan gaat het om: hoe plak je een kozijn goed af, en wat zijn de eigenschappen van PUR? We nemen naar de trainingsdagen ook materialen en praktijkopdrachten, denk aan een blowerdoor mee. De vakmensen krijgen letterlijk ‘feeling’ met luchtdicht bouwen.” Voor projectleiders en werkvoorbereiders, die deze training ook kunnen volgen, staat de businesscase meer centraal. “Wat levert de investering van luchtdicht bouwen op en hoe is dat met zo min mogelijk handelingen uit te voeren?”
Deze training wordt al circa 8 jaar gedaan. Van Bommel heeft gemerkt dat vooral de invloed van luchtdicht bouwen op de energieprestatie van gebouwen voor vakmensen een echte eye-opener is. “En dan met name de precisie die nodig is bij luchtdicht bouwen. Het juist afplakken van een kozijn valt of staat bij het 100% afwerken. Doe je dat niet, dan kan het alsnog tocht opleveren en zelfs schade aan installaties.”

Nieuw zijn de online trainingen die het mogelijk maken om thuis of op het werk vanachter de computer de fijne kneepjes van luchtdicht bouwen te leren. “In samenwerking met Illbruck, leverancier van afdichtingsmaterialen, bieden we deze training aan door middel van een SPOC, een Small Private Online Course. Het principe is Social Learning, leren in een digitale klas. De groep gaat met de training aan de slag onder leiding van een docent, die ervoor zorgt dat men ervaringen uitwisselt en de juiste vragen stelt om eventuele problemen rondom luchtdicht bouwen op te lossen.”
In tegenstelling tot de eendaagse trainingen kan een SPOC op ieder moment van de dag gevolgd worden en duurt ongeveer 4 uur. “Dat smeren we uit over 5 weken. Dat kan voor sommige organisaties efficiënter zijn dan een hele trainingsdag.” Interesse? Neem dan contact op met Bouwradius voor vrijblijvend advies over het bijscholen van uw collega’s via een klassikale- of online training.

Bouwradius Training & Advies
www.bouwradius.nl