Vereenvoudigen intensieve hijs- en tilwerkzaamheden met vacuümhijsgereedschap

Artikel delen

Veilig werken en het voorkomen van fysieke belasting blijven onverminderd belangrijke onderwerpen in de bouw. Door de toenemende bouwkundige- en milieutechnische eisen, worden de toegepaste materialen voor gebouwen steeds langer, dikker en hierdoor vaak ook zwaarder. Om ervoor te zorgen dat werknemers langer, veilig en gezond kunnen blijven werken, is het gebruik van de juiste hulpmiddelen van groot belang. Voor de montage van sandwichpanelen, stalen dakplaten en glas biedt VIAVAC als oplossing diverse typen vacuümheffers om zware en intensieve hijs- en tilwerkzaamheden te vereenvoudigen.

Met de VIAVAC vacuümhijsapparaten hebben lengtes en gewichten geen invloed meer op de fysieke inspanning van werknemers. Met de Europese norm voor bouwmachines EN 13155 is het in alle EU-landen verplicht om bij het gebruik van vacuüm hijsgereedschap op een bouwwerf, een extra valbeveiliging toe te passen. Alle apparaten worden standaard geleverd met een valbeveiliging. Daarnaast biedt VIAVAC haar apparaten ook met een dubbel vacuümcircuit aan. Hierbij werken 2 geheel gescheiden vacuümcircuits onafhankelijk van elkaar en is een extra valbeveiliging niet nodig. Een bijkomend voordeel is dat het paneel niet beschadigd.

VIAVAC is fabrikant van vacuümhijsgereedschap. Hiermee kunnen alle sandwich dak- en wandpanelen en stalen dakplaten op een efficiënte, gezonde en veilige wijze geplaatst worden. Daarnaast beschikt het bedrijf over een breed assortiment glaszuigers voor de montage van verschillende formaten glas.

Naast koop kunt u bij VIAVAC ook terecht voor het huren van een vacuümhijsapparaat. bij ons huren. Door een ruime huurvloot staat er altijd een vacuümheffer voor u klaar. Ook over het vervoer hoeft u zich niet druk te maken. VIAVAC levert op elke locatie op het door u gewenste tijdstip.

VIAVAC
www.viavac.nl