In de spotlight

Producten
Artikel delen

Passieve brandwerendheid

In de constructie van een gebouw vormen passieve brandwerende producten de primaire middelen om het verspreiden van vlammen, hitte en rook tegen te gaan. Door het juist toepassen van deze producten, voldoet een gebouw aan de fundamentele en wettelijke eisen van compartimentering. Daarnaast vormen passieve brandwerende producten een bijdrage aan de structurele stabiliteit en bieden ze tijd om een gebouw veilig te verlaten of te ontruimen

Wat: Zwaluw FireProtect
Leverancier: Bostik
Kwaliteit: gecertificeerd en getest volgens EN 1366-4

Zwaluw FireProtect is een complete, volledig gecertificeerde en goedgekeurde range aan passieve brandwerende producten voor dilatatie- en aansluitvoegen, openingen en doorvoeringen tussen brandcompartimenten.

Zwaluw FireProtect FP Hybrid Sealant

FP Hybrid Sealant is een 1-component brandwerende kit op hybride basis en biedt tot 4 uur brandweerstand in lineaire (bewegings-) voegen. Deze hybridekit is naast verticale voegen ook toepasbaar in horizontale voegen en om aansluitingen tussen wand en vloer of plafond brandveilig af te dichten. Daarnaast is het ook mogelijk om houten en metalen kozijnaansluitingen en alle mogelijke metal-stud (gips) aansluitingen gecertificeerd af te dichten.
De FP Hybrid Sealant voorkomt luchtstromen, is geschikt voor voegen tot 40 mm breed en heeft een bewegingsopname tot 25%. De kit vertoont wenig krimp en is overschilderbaar met de meeste water- en oliebasis verven. Niet onbelangrijk: het product weerstaat schimmels en ongedierte.

Brandcompartimenten en lineaire voegen volgens de norm en 1366-4

Een brandcompartiment bestaat uit brandwerende wanden en verdiepingsvloeren. Zo’n compartiment is eigenlijk pas compleet als er ook een deugdelijke en brandwerende afdichting van de voegen tussen de wanden en verdiepingsvloeren aanwezig is. Daarnaast moeten ook de voegen tussen de constructie en (brand)deuren en (raam)kozijnen en vensters brandwerend zijn. Gebruik voor het afdichten van brandcompartimenten daarom Zwaluw FireProtect. De producten uit dit concept zijn volledig getest volgens EN 1366-4!

Lineaire voegen

Voor lineaire voegen komt Zwaluw Fireprotect met vier oplossingen: Acrylic Sealant, Silicone, Hybrid Sealant en de PU Foam.
De brandweerstand van deze oplossingen voor het afdichten van lineaire voegen is getest door gecertificeerde laboratoria (notified bodies) conform nationale en internationale normen. Zwaluw FireProtect producten zijn afzonderlijk toe te passen, maar er zijn ook combinaties van producten getest.

Bostik Benelux B.V.
www.denbraven.com/nl-nl/fireprotect

BouwTotaal