Polyester loodvervangers van Hakron

Artikel delen

Hakron biedt woningbouwers een breed pakket loodvervangers. Bijvoorbeeld de range Compri-loodvervangers voor verschillende toepassingen, Compri LV (waterkering in opgaand werk), Compri LVR (renovatie), Compri LVS (waterkering in borstwering) en Compri LV-ZN (prefab galerijen en balkondetails). De Compri loodvervangers zijn een waterkering en ondersteuning in één product!

Alle typen worden vervaardigd uit polyester en hebben een standaardlengte van 2500 mm (alleen type LVR 1000 mm). Naast de standaard profielen zijn ook maatwerk-hulpstukken te verkrijgen. De producten zijn snel en eenvoudig te monteren en hebben een licht eigen gewicht (ca. 3 kg/m2). Nog een voordeel is dat deze loodvervangers minder diefstalgevoelig zijn dan traditioneel lood.

De types LV, LVR en LVS zijn leverbaar in elke RAL-kleur. De zichtranden zijn standaard voorzien van een vlam-dovende grijze coating (RAL 7005), die daarmee het uiterlijk heeft van lood. De delen zijn voorzien van een overlapverbinding welke met Hechtkit 2000 van Hakron (polymeerkit) waterdicht en flexibel wordt verbonden.

Compri LV aangebracht op het werk

Compri LV loodvervanger wordt als waterkering toegepast in verschillende details. Naast de rechte lengtes zijn binnen-, buitenhoeken en eindstukken in verschillende uitvoeringen leverbaar. Ook leverbaar: LV-specials, speciaal voor uw project op maat geproduceerd met behulp van BIM-software.

Compri LVR is een korte variant met een lengte van 1000 mm. Speciaal bedoeld voor renovatie. Er hoeft door de kortere lengte steeds maar een laag stenen van 1000 mm te worden verwijderd. Zo kan in stappen de oude laag lood vervangen worden.

Compri LVS situatietekening.

Compri LVSwordt toegepast als waterkering in een borstwering. Door de standaardlengten van 2500 mm ontstaat een strakke gevellijn en is er een minimum aan montagetijd benodigd. Naast de vaste lengtes zijn van type LVS ook binnen-, buitenhoeken en kopschotten verkrijgbaar.

Compri LV-ZN (Zonder Neus) loodvervanger wordt als waterkering toegepast bij inpandige balkons en prefab galerijdetails. Van dit type zijn naast de rechte lengtes ook binnen- en buitenhoeken leverbaar. De Compri LV-ZN valt 20 mm terug t.o.v. het opgaande metselwerk.

Van deze loodvervangers zijn ook BIM-objecten op www.bimobject.com/hakron of www.hakron.nl te downloaden.

Hakron Nunspeet B.V.
T: 0341 – 27 88 10
E: verkoop@hakron.nl
I: www.hakron.nl