683 Fibrecoat: flexibele afdichtpasta met vezelwapening in één

Artikel delen

Voor het duurzaam waterdicht maken van badkamers heeft Forbo Eurocol een zeer gebruiksvriendelijk innovatief product: 683 Fibrecoat. Met deze vezelversterkte afdichtpasta brengt de tegelzetter snel en eenvoudig een perfecte kimafdichting aan. De pasta is ook bij uitstek geschikt voor het waterdicht afdichten van naden en hoeken en van kieren rondom leidingdoorvoeren en afvoerputten. Ook handig als waterdichte onderlaag op vochtgevoelige wanden en vloeren, zoals gips, anhydriet en hout. Of als naadafdichting bij toepassing van de 820 Eurocol Dim Floor geluidsisolerende mineraalmat.

Gemak

‘Gemak dient de tegelzetter’, zo hebben ze gedacht bij Forbo Eurocol, bij de ontwikkeling van de vezelversterkte 683 Fibrecoat. De afdichting van kritische hoeken in badkamers kan hiermee in één bewerking worden uitgevoerd, zonder het aanbrengen van een wapeningsband. Dit scheelt de tegelzetter diverse extra handelingen en bespaart dus tijd. Door het ontbreken van een wapeningsband in de pasta ontstaat bovendien geen ‘verdikking’ in de afdichtingslaag aan weerszijden van de hoeken. Hierdoor kan de tegelzetter de onderste tegelrij op de wand gemakkelijker aanbrengen, want hij hoeft geen ‘rand’ te overbruggen. Dit maakt vooral ook het betegelen van uitwendige hoeken een stuk eenvoudiger.

Waterdicht Tegelwerk Systeem

Forbo Eurocol heeft een naam hoog te houden met zijn bekende Waterdicht Tegelwerk Systeem. De 683 Fibrecoat vormt hierop een mooie aanvulling, naast de bekende combinatie van 063 Euroband en 685 Eurocoat. Deze productcombinatie blijft ook naast de 683 bestaan, voor het waterdicht afdichten van grotere naden en kieren of bij een verdiepte douchevloer in combinatie met een specievloer, waarbij wel wapeningsband (063 Euroband) noodzakelijk is. Met de vezelversterkte 683 Fibrecoat kunnen naden en kieren tot 10 mm worden overbrugd.

Forbo Eurocol
www.forbo.com/eurocol/nl-nl