Forbo Eurocol bekent opnieuw kleur met BetonDesign

Artikel delen

BetonDesign, de stijlvolle vloer- en wandafwerking in betonlook van Forbo Eurocol, is al enkele jaren een succes op de markt van project- en woninginrichting. Architecten en interieurontwerpers zijn enthousiast en ook tegelzetters passen dit innovatieve Eurocol-product steeds vaker toe in combinatie met tegelwerk. Met de uitbreiding van het BetonDesign-kleurenpalet biedt Forbo Eurocol de klant sinds kort nog meer keuze. Met tien fraaie standaardkleuren en daarnaast de zogeheten ‘specials’, leverbaar vanaf een projectoppervlakte van 450 m².

Zoals de naam al doet vermoeden, creëert de verwerker met BetonDesign een strakke, industriële look op vloeren en wanden, maar desgewenst ook op (winkel)meubilair. ‘Beton, maar dan anders’, zo noemen ze dit in Wormerveer, waar de Eurocol-fabriek en ontwikkelingsafdeling zijn gevestigd. Bijzonder aan BetonDesign is dat ‘de hand van de vakman’ het eindresultaat bepaalt. Fijne of grove slagen in het werk, meer of minder kleurschakeringen: de klant kan het allemaal zelf bepalen. En nu dus met nog meer kleuren om uit te kiezen.

Unieke look

Grijstinten in diverse kleurschakeringen vormen de basis van BetonDesign, met daarnaast varianten in wit- en groentonen. De uitstraling is ‘warm industrieel’ en door de uitbreiding met nieuwe kleuren zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Dit geldt ook voor de toepassingen. Kantoren, studio’s en andere werkruimten krijgen met BetonDesign een unieke, industriële look. Hetzelfde geldt voor winkels en showrooms, maar ook in woonkamers en keukens zorgt dit Eurocol-product voor een bijzondere stijl en atmosfeer. Met de ruime keuze in kleur en uitvoering past BetonDesign in elk interieur.

‘Specials’ op aanvraag

Naast de tien standaardkleuren, kunnen projectinrichters ook kiezen voor zogeheten ‘specials’. Deze zijn leverbaar vanaf een projectoppervlakte van 450 m². De kleur ‘rust’, een warme kleur in roesttinten, vormt een standaard Eurocol-kleur in dit aanbod. Daarnaast kan de projectinrichter voor een specifiek project een speciale kleur bestellen op basis van RAL, Pantone of RGB. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt.

Voor de vakman

BetonDesign is geen doe-het-zelfproduct, maar wordt verwerkt door professionele project- en woninginrichters. Hiervoor kunnen zij deelnemen aan de speciale producttrainingen die Forbo Eurocol periodiek organiseert in het eigen Instructiecentrum. De kwaliteit van de uitvoering wordt hiermee gewaarborgd.

BetonDesign is verkrijgbaar in de volgende standaardkleuren:

 • signal grey
 • dusty grey
 • stone grey
 • platinum grey
 • ash
 • greige
 • telegrau 1
 • warm white
 • slate
 • olive
 • rust (als special vanaf 450 m²)

BetonDesign-productinformatie en de brochures in pdf vindt u op:
www.eurocol.nl/betondesign