Glazen paneel absorbeert geluid

Artikel delen

Glasio introduceert een design-paneel van glazen kristallen met een geluidsabsorberende werking. De glaskristallen in het paneel zijn op een dusdanige manier aan elkaar versmolten dat er holle ruimtes tussen blijven. De glaskristallen breken het licht en geven het paneel een oppervlak dat steeds verandert naar gelang de lichtinval en kijkhoek.

De akoestiek in dit auditorium is optimaal met een hele wand van Glasio-panelen.

De Glasio-panelen – hier overigens zichtbaar geschroefd – zijn ook toegepast langs de trap van het auditorium.

De panelen zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende kleuren, waar naar wens mee te variëren is. De panelen hebben een standaard maat van 448×998 mm, maar zijn bijvoorbeeld ook in gebogen vormen verkrijgbaar.

De Glasio-panelen zijn in een groot aantal kleuren verkrijgbaar. (Foto: Rob Lamping fotografie)

Groen en circulair

De glaskristallen voor Glasio zijn afkomstig van gerecycled glas. Glasio is daarmee een milieuvriendelijk groen materiaal, dat door zijn hoogwaardige hergebruik van afval ook past bij circulair bouwen.

De panelen zijn in vele vrije gebogen vormen te produceren.

Achter Glasio zit een in akoestiek gespecialiseerd bedrijf dat de geluidsabsorptie berekent en kan adviseren over samenstelling en opstelling van de panelen. Met een minerale wol aan de achterzijde kan het paneel kan op de gewenste te absorberen geluidsfrequenties worden afgestemd.

Meer informatie: www.glasio.eu