Goed voorbereid de hoogte in met een training die aansluit bij uw bedrijf

Artikel delen

‘Ach, ik doe het al jaren zo’ en ‘dat gaat altijd goed’. Uitspraken die we vaak horen van cursisten die werken op hoogte. En gelukkig maar dat het ‘altijd goed’ gaat, want het hoeft maar één keer fout te gaan…Dat het werken op hoogte gevaarlijk kan zijn, dat weten we allemaal. Maar in de praktijk zien we dat medewerkers vaak blind worden voor de risico’s omdat ze dagelijks met gevaarlijke handelingen te maken hebben.

De juiste valbeveiligingsmiddelen zijn altijd wel aanwezig maar de noodzakelijke kennis voor een veilige toepassing ervan, ontbreekt helaas vaak. Hierdoor gebeuren er jaarlijks nog te veel ernstige ongelukken met blijvend letsel of fatale afloop.

Als werkgever bent u verplicht om te zorgen voor een veilige werkplek. Om dit te kunnen bieden is het belangrijk dat uw medewerkers de risico’s kunnen inschatten, de juiste middelen kunnen kiezen en weten wat ze moeten doen in geval van nood.

Safe Site biedt een totaalpakket aan oplossingen voor een veilige werkplek op hoogte. Zij weten alles over de eisen, regelgeving, de juiste systemen en middelen en ze delen deze kennis graag. Ze geven trainingen in het veilig werken op hoogte volgens de geldende wet- en regelgeving. Hierin leren medewerkers niet alleen de juiste toepassingen van verschillende beveiligingsmiddelen, maar ook wat ze moeten doen als het toch mis gaat. Het redden en evacueren vanuit een situatie op hoogte is een belangrijk onderdeel van de training. Elke werksituatie is anders en vraagt een oplossing op maat. Hiervoor is kennis, inzicht en ervaring nodig. Wilt u weten welke training het beste past bij uw situatie? Safe Site kan voor u een risico-inventarisatie uitvoeren en op basis daarvan een passende training samenstellen. Investeer in de veiligheid van uw medewerkers!

Safe Site
www.safesite.nl