Verantwoord klimaatbewust douchen

Artikel delen

Als u investeert in een nieuwe badkamer of –renovatie dan is de ACO ShowerDrain X douchegoot een duurzame keuze. Deze douchegoot is voorzien van een ingebouwde warmtewisselaar die ervoor zorgt dat u geld bespaart tijdens het douchen.

Koud leidingwater stroomt normaliter direct naar de douchekraan. Met de ACO ShowerDrain X gaat het water eerst, via de ingebouwde warmtewisselaar, door de douchegoot naar de douchekraan. Tijdens het douchen wordt het warme douchewater opgevangen in de douchegoot. De koperen buizen van de warmtewisselaar geven deze warmte af aan het toestromende koude water.Hierdoor wordt het leidingwater tot 20 graden opgewarmd. Dit voorverwarmde water stroomt verder naar de douchekraan, waardoor de cv-ketel of warmtepomp minder heet water hoeft te leveren voor de gewenste douchetemperatuur. Hierdoor bespaart u energie en geld. Iedere keer als u doucht.

Het rendement van de ACO ShowerDrain X 2.2 kan oplopen tot 57,3% (comfortklasse 3). Met deze techniek zijn er geen risico’s voor de volksgezondheid door contaminatie of legionellagevaar.
Pas de badkamer aan naar uw persoonlijke smaak met een mooi RVS rooster. Of kies voor een minimalistisch design door te kiezen voor een betegelbare afdekking of een gietvloer, zodat slechts een smal sleufje zichtbaar blijft in de douchevloer. Met een ACO ShowerDrain X kunt u met een goed gevoel langer douchen. En doucht u maar 5 minuten, dan bent u helemaal duurzaam verantwoord bezig. Aan u de keus!

ACO ShowerDrain X
www.aco-showerdrain.nl