Snel verdiend

Ondernemen
Artikel delen

Huis isoleren? De overheid betaalt weer mee!

Na een tijdelijke stop is de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) weer open voor eigenaar-bewoners. De SEEH stimuleert de eigenaar én bewoner van een woning energie te besparen door minimaal twee grote energiebesparende isolatiemaatregelen in de eigen bestaande koopwoning uit te voeren. Een huiseigenaar kan de subsidie aanvragen nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald. Voor de regeling is zelfs een heel fors bedrag uitgetrokken: 84 miljoen euro. Het is een interessante regeling voor iedereen met een eigen huis. Een paar duizend euro voor jouw klant is gauw verdiend!

Het is erg interessant om een (potentiële) klant te wijzen op deze regeling. De subsidie kan een investeringsbeslissing voor verduurzaming namelijk een stuk makkelijker maken. De regeling geldt voor maatregelen die vanaf 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd. Een aanvrager kan er aanspraak op maken als de woning zijn of haar eigendom én hoofdverblijf is. Ook mag nog niet eerder SEEH-subsidie voor de woning ontvangen zijn. Verder schiet de overheid alleen financieel te hulp als je minimaal twee energiebesparende maatregelen laat uitvoeren.
Om welke maatregelen gaat het dan?

  • isoleren van bestaande spouwmuren;
  • isoleren van bestaande dak of bestaande zolder- of vlieringvloer (bij een onverwarmde zolder);
  • isoleren van bestaande vloer en/of bestaande bodem;
  • isoleren van bestaande binnen- en buitengevel met isolatiemateriaal;
  • vervangen van het glas door HR++glas of door triple-glas.

Ook zijn er nog aanvullende maatregelen waarvoor het Rijk de portemonnee trekt:

  • vervangen van voor- en achterdeur door een isolerende deur;
  • aanleggen van energiezuinig ventilatiesysteem;
  • waterzijdig inregelen van verwarmingssysteem;
  • installatie van energiedisplay of slimme thermostaat.

Huiseigenaren die nog verder willen gaan, kunnen ook voor het zeer energiezuinige pakket kiezen. Dat is een compleet pakket van met elkaar samenhangende maatregelen. Eenmaal uitgevoerd komt het resultaat overeen met ‘nul-op-de-meter-woningen’. Naast de subsidie voor de uitgevoerde maatregelen krijgt deze persoon een bonus van 4.000 euro.
Een veelheid van maatregelen komt in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming. Bovendien tikt de SEEH-subsidie lekker aan. Een voorbeeld? Woningeigenaar Jansen heeft een vrijstaande woning en laat triple glas met een isolerend kozijn monteren op de gehele benedenverdieping en HR++-glas boven. De rekening bedraagt € 10.233,50. Hij krijgt terug: triple glas 22 m2 x € 100,- = € 2.200,-, HR++-glas 19 m2 x € 35,- = € 665,-. Totaal: € 2.865,-.
Denk er dus aan om je klanten te wijzen op deze interessante subsidieregeling. Wil je je klanten zo goed mogelijk adviseren over eventuele subsidiemaatregelen, maar zijn er nog onduidelijkheden? Neem dan contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken via onderstaand e-mailadres of bel 088-253 3300.

Dr. ing. Jorian Blom
Adviseur Alfa Accountants
jorianblom@alfa.nl

BouwTotaal