Nieuw daglichtsysteem voor sandwichpanelen in hellende daken

Artikel delen

Sinds kort is er een daglichtvoorziening op de markt dat in elk type sandwichpaneel in hellende daken aangebracht kan worden. Deze is vooral toepasbaar bij bouw of renovatie van industriële bedrijfshallen en agrarische bouwwerken.

 

ATLAS Windowpanel® toegepast bij de nieuwe bedrijfshal van Welvreugd in Maasland.

ATLAS Windowpanel® is een uniek daglichtsysteem dat in elk type sandwichpaneel in een hellend dak toegepast kan worden bij de bouw of renovatie van industriële en agrarische bouwwerken. “We hebben ATLAS Windowpanel® als een simpel en doeltreffend concept ontwikkeld”, zegt Corné Hulsebosch, directeur/mede-eigenaar van familiebedrijf ATLAS ACOMFA bv in Noordwijkerhout. “Deze daglichtoplossing zorgt voor sandwichpanelen met zeer hoge isolatiewaarden, geen condensoverlast en voorkomt alle problemen waar vergelijkbare producten mee kampen.” Het ATLAS Windowpanel® is innovatief, vandaar dat een Europees octrooi op het product is verleend.

Eenvoudig

In feite is het heel eenvoudig. ATLAS Windowpanel® wordt gevormd door een uitsparing in het sandwichpaneel. Aan de bovenzijde bevindt zich een plaat van enkelwandige, lichtdoorlatende kunststof (polyester of polycarbonaat). Die heeft dezelfde profilering als het sandwichpaneel en wordt erop verlijmd. De bovenplaat zorgt voor de wind- en waterdichtheid. De transparante meerwandige polycarbonaat onderplaat is vlak. Deze plaat heeft een hoge isolerende functie en wordt vastgezet met een kunststof profielsysteem. Doordat de bovenplaat in een bepaalde structuur wordt verlijmd, ontstaat ruimte voor ventilatie. Dit maakt een innovatieve condensafvoer mogelijk zonder dat de isolatiewaarde beïnvloed wordt. Hulsebosch: “De windowpanelen kunnen voor elk gangbaar sandwichpaneeltype op maat gemaakt worden. Bovendien zijn ze geschikt voor iedere kerndikte en kun je zelf de isolatiewaarde bepalen, want hoe dikker de onderplaat hoe beter de isolatie. De aansluiting met de omringende sandwichplaten geeft geen onnodig warmteverlies of koudebruggen.”

Op de vernieuwde website van ATLAS ACOMFA kunnen klanten alles over dit unieke concept lezen. Hulsebosch: “De opdrachtgever levert de sandwichpanelen. Nadat wij daarvan ATLAS Windowpanelen® hebben gemaakt gaat het pakket kant-en-klaar terug naar de opdrachtgever die de rest verzorgt.”

www.atlasacomfa.nl