Essentiële bouwkundige controlepunten 2020

Artikel delen

Op 22 november is de nieuwe uitgave van de ‘Essentiële bouwkundige controlepunten 2020’ gepubliceerd door Brandweer Nederland, Bouw en Woningtoezicht Nederland en BBN. De uitgave helpt bij het controleren van de brandveiligheid van gebouwen en is bestemd voor iedereen die belang heeft bij een brandveilig gebouw, zoals: gebouweigenaren, gebruikers, huurders, architecten, adviseurs, risico beheersingsmedewerkers, Bouw & Woningtoezicht en toeleveranciers, verzekeraars en makelaars.

De nieuwe editie is geactualiseerd en het hoofdstuk over brandveiligheid is uitgebreid; de onderwerpen brandwerendheid, brandgedrag en rookwerendheid worden hierin toegelicht. De lancering vond plaats tijdens de BBN studiedag ‘Hoe borg ik de brandveiligheid van mijn gebouw’.

GND

Ook nieuw in de herziene uitgave van ‘Essentiële bouwkundige controlepunten’ 2020 is de opname van het GND-zekerheidslabel als controlemiddel voor brand- of rookwerende deuren, in hoofdstuk 7.
GND is de overkoepelende organisatie van toonaangevende Nederlandse deurenfabrikanten. De aangesloten deurenproducenten maken zich samen sterk voor optimale kwaliteit en prestaties van binnen- en buitendeuren, het bevorderen van het vertrouwen tussen fabrikanten en hun afnemers en maatschappelijke thema’s als veiligheid en duurzaamheid.

U kunt de nieuwe uitgave van ‘Essentiële bouwkundige controlepunten 2020’ downloaden via www.bbn.nu.