Doorvalbeveiliging – Een essentiële maatregel

Artikel delen

Een schokkend feit: jaarlijks vallen tientallen (jong)volwassenen uit ramen op een hoger gelegen verdieping. Sommige slachtoffers overleven de val, maar helaas zijn er ook ongevallen met een minder goede afloop. Dit hoeft niet nodig te zijn, mits de juiste maatregelen worden getroffen.

Doorvalbeveiliging

Secu is marktleider in Nederland op het gebied van doorvalbeveiliging en biedt een assortiment vol oplossingen voor verschillende montages. Belangrijk om te weten is dat een doorvalbeveiliging verschilt van een barrièrestang. De verschillen tussen deze twee stangen worden uitgebreid belicht in de blog.

In het Bouwbesluit is vastgelegd dat bepaalde ramen, zowel te openen als vaste ramen, moeten voldoen aan de norm NEN-EN 1991-1-1+C1+C11:2019/NB:2019. Dit kan op twee manieren worden gerealiseerd: door het installeren van NEN-gecertificeerd glas of door het plaatsen van een doorvalstang.

Het assortiment van Secu bevat voor bijna ieder kozijn een passende doorvalstang- of steun die zowel in-, als op houten, aluminium en kunststof kozijnen gemonteerd kan worden. Daarnaast is montage in steen ook een mogelijkheid. Niet het juiste formaat? Geen probleem! De stangen en steunen zijn op maat te maken. Voor kunststof kozijnen zijn schuine steunen in alle lengtes en RAL-kleuren verkrijgbaar.

Op zoek naar een stang die goedgekeurd en gecertificeerd is voor nieuwbouw? De KOMO-serie heeft een aanbod van stangen die aan alle eisen voldoen om in nieuwbouw geplaatst te worden.

Meer veiligheid in- en om huis? Bekijk alle producten voor verschillende categorieën via onderstaande QR-code of bezoek de website.

Secu
www.secu.nl