Doorvalbeveiliging zonder zorgen, ook in KOMO-uitvoering

Artikel delen

SecuProducts, markleider in beveiligings- en veiligheidsproducten, heeft in de SecuGuard Doorvalbeveiliging een uiterst doeltreffende oplossing om te voorkomen dat mensen uit het raam vallen. De producten voldoen aan het Bouwbesluit en zijn door SKG beoordeeld volgens NEN 6702. SecuProducts is één van de eerste fabrikanten die zijn doorvalbeveiligingen onafhankelijk heeft laten testen vanuit de gedachte dat er geen risico’s mogen worden genomen op het gebied van veiligheid.

Maarten Wijninga: “Wij staan voor betrouwbare producten, omgeven met zekerheid, certificering en garantie. Onze doorvalbeveiliging bewijst dat dagelijks in nieuwbouw- en renovatieprojecten en in bestaande woningen en gebouwen waar deze voorziening eenvoudig kan worden aangebracht in situaties waar dat inmiddels wettelijk verplicht is. Alles is met productcertificatie en bevestigingsoplossingen omgeven. Echter, omdat je bij nieuwbouw- en renovatieprojecten in nieuwe houten kozijnen gaat boren, kunnen timmerfabrikanten de certificering en garantie op hun kozijnen niet volhouden.

SecuProducts heeft de oplossing gevonden in een speciale kunststof plug die al in de fabriek in het kozijn kan worden aangebracht, ook in een geautomatiseerd productieproces. Na aanbrengen van de plug en droging van de houtlijm kan het kozijn normaal in de verdere aflakprocedure worden meegenomen. Daarnaast zijn de bevestigingssteunen van de doorvalbeveiliging voorzien van een extra afdichting die zorgt voor een hermetisch afdichting van het contactvlak (steun en kozijn).”
Deze bevestiging is – met succes – door SHR getest volgens de KOMO-eisen. Op die manier kan de timmerindustrie zijn (verplichte) KOMO-garantie overeind houden bij het plaatsen van de SecuGuard Doorvalbeveiligingen. Wijninga: “Ons betrouwbare product wordt op verantwoorde wijze in een KOMO-gecertificeerd kozijn geïntegreerd. Het zorgt voor een doorvalbeveiliging compleet zonder zorgen. Geen discussie over producten en geen discussie over verwerking en werking. Zoals het hoort bij veiligheid.”

SecuProducts
www.secu.nl