Stofvrij werken dankzij toegankelijke machineopties

Artikel delen

Boren, frezen, zagen, en slijpen zonder dat de vakman zichzelf en z’n omgeving blootstelt aan gevaarlijk fijnstof. Dat kan met de slimme en toegankelijke combinatie van professionele Eibenstock machines. Machines als de diamantboor, steenzaag, betonslijper, muurfrees en wandschuurmachine zijn stuk voor stuk universeel aan te sluiten op een industriestofzuiger. Daarbij heeft TNO de werking van de productcombinatie getoetst, ook op het aantal doorwerkuren met zo’n combinatie.

Michel Veeneman, directeur van Veeneman BV, sinds 1972 de officiële importeur voor Eibenstock machines in Nederland: “In de regel kan de vakman tot 8 uur veilig stofvrij doorwerken met onze machines. Mede dankzij een slimme vinding waarbij de stofzuiger tussentijds automatisch de twee filters om en om reinigt en er toch maximale zuigkracht blijft.”

Michel Veeneman wil de vakmensen in de bouw vooral stof tot nadenken meegeven: “Met een aantal van circa 3500 doden per jaar eist fijnstof, veroorzaakt in de bouw en industriële omgeving, vier keer zoveel slachtoffers als bijvoorbeeld in het verkeer. De regelgeving in de bouw is niet voor niets zonneklaar: altijd stofvrij werken. Dan moet dat besef er bij die vakmensen zijn én dan moet je als leverancier van machines zorgen voor praktische, toegankelijke en betaalbare machines. Dat is precies waar Eibenstock voor staat. Al honderd jaar staat deze Duitse fabrikant voor innovatieve producten die leidend zijn in bepaalde productgroepen. Juist ook vanwege de gunstige prijs-kwaliteitverhouding en de uitstekende service. Zo kunnen machines snel en vakkundig door onze eigen reparatiedienst worden nagekeken. Kwestie van aankloppen bij één van onze dealers en het wordt geregeld.”

De door TNO goedgekeurde combinaties van machine en industriestofzuiger geven maximale zekerheid. “Onze producten zijn ook in Duitsland uitvoerig getest. Er zijn veel veilige combinaties van machine en stofzuiger mogelijk. Ook andere merken machines passen op onze industriestofzuigers of omgekeerd, zodat de vakman benodigde investeringen binnen de perken kan houden. Informeer ernaar bij onze dealers. Doe niet laconiek over stofvrij werken, de risico’s zijn groot.”

Veeneman – Eibenstock
www.veeneman.nl
www.eibenstock.nl