Unilin insulation, duurzaam met PIR isolatieplaten

Artikel delen

UNILIN Insulation is fabrikant van PIR-isolatieplaten en PIR-dakelementen. PIR is een vorm van PU, wat staat voor polyurethaan. Het is een kunststof gemaakt uit polyol en MDI. PIR is niet meer weg te denken uit de bouwwereld. Het wordt gebruikt in platen, panelen en schuim.

Door de gesloten cellenstructuur, is PIR een licht product, zowel in transport, maar ook in gebruik. De constructie waar de PIR in verwerkt wordt, is dus lichter dan het ooit geweest is. En dat is goed voor het milieu.

PIR is daarnaast ook een slank product. Door de hoge isolatiewaarde is er weinig materiaal nodig voor sterke isolatieprestaties. Zeker als je het vergelijkt met andere isolatiematerialen zoals EPS, XPS of wol. PIR bespaart dus ruimte en materiaal.

PIR is een 100% duurzaam isolatiemateriaal. Het heeft een lange levenscyclus en gaat even lang mee als het gebouw waarin de PIR verwerkt is. De PIR isolatieplaten zijn vochtongevoelig. Hierdoor blijven de isolatiewaarde en daarmee de thermische prestaties tijdens deze gehele levensduur behouden. Bij renovatie van woningen kunnen in vele gevallen de bestaande dakelementen of PIR-platen blijven liggen en aangevuld worden met een extra na-isolatie. Hiermee voldoet het dak weer aan de actuele eisen. De PIR-isolatie blijft dus altijd haar waarde en haar sterke prestaties behouden.

UNILIN Insulation is kortom uw duurzame partner en heeft op élke isolatievraag de oplossing. Going the extra mile for you!

Nog meer voordelen van PIR? Klik hier voor meer informatie!