TinyFindy goes international

Artikel delen

In december 2017 ging TinyFindy.nl van start en nu al weten maar liefst 1.200 bezoekers per dag de site te vinden. Op TinyFindy worden Tiny Houses, kavels en producten voor Tiny Houses aangeboden. ‘Funda meets Marktplaats’, maar dan speciaal voor Tiny House liefhebbers. Initiatiefnemers Marjolein Jonker en Marcel van Mierlo hebben veel vertrouwen in de toekomst van klein wonen en lanceren nu een vernieuwde TinyFindy site, die ook nog eens volledig in het Engels kan worden gebruikt. TinyFindy.nl wordt TinyFindy.com.

Foto: www.wildernest.be.

In de Europese Tiny House beweging loopt Nederland aan kop. Er is een sterk georganiseerde community van Tiny House liefhebbers die hard aan de weg timmeren om woonlocaties te verkrijgen. Als aanjager en ambassadeur van de Tiny House beweging in Nederland houdt Marjolein alle ontwikkelingen nauwgezet in de gaten. Inmiddels zijn er ruim 45 woonprojecten met meerdere Tiny Houses en maar liefst 80 lokale burger initiatiefgroepen bij haar bekend. Daarmee lopen we een aantal jaar voor op de rest van Europa, waar de beweging minder sterk georganiseerd is. Het is dan ook helemaal passend dat het Nederlandse initiatief TinyFindy de Europese marktplaats wordt voor de Tiny House beweging. Marjolein: “Als klein landje zijn we groots in kleine huisjes.”

Lancering van nieuw tijdperk

Met de introductie van een Engelse versie van de site wordt de wereld voor Tiny Houses verder geopend voor iedereen die interesse heeft in deze nieuwe vorm van leven en wonen. Marjolein Jonker: “We krijgen al veel vragen uit het buitenland. Dat zijn zowel buitenlandse bouwers van huisjes als buitenlandse Tiny House fans, die zelf in een klein huisje willen gaan wonen. We helpen ze graag en dat gaat natuurlijk nog veel gemakkelijker als de site in het Engels is. Voor Nederlandse producenten wordt het daarnaast makkelijker om hun producten over de grens aan te bieden.”
Overigens verandert de basis van TinyFindy niet, maar wordt juist versterkt. Marcel van Mierlo: “TinyFindy blijft de plek waar je Tiny Houses, percelen, producten en diensten voor Tiny Houses direct aan de doelgroep kunt aanbieden. Wat hebben we dan veranderd? Wij vonden dat het plaatsen van aanbod eenvoudiger en overzichtelijker moest kunnen, maar ook de gebruikersvriendelijkheid voor de bezoekers kon nog beter.”

Foto: Hugahome.

Wat is er nieuw?

In de nieuwe website kan iedereen direct en rechtstreeks contact opnemen met de aanbieders zonder te registreren of in te loggen. Daarmee wordt een drempel weggenomen die het aantal contactverzoeken naar verwachting nog verder zal verhogen. Ook het plaatsen, wijzigen en verlengen van aanbod wordt een heel stuk makkelijker. In de nieuwe versie kan de aanbieder bijvoorbeeld zelf eenvoudig het aanbod omhoog plaatsen in de aanbod galerij.
En de aanbodcategorieën worden vereenvoudigd. Op de vernieuwde site kan je kiezen uit: Tiny House, Kavel, Product en Dienst. De categorie diensten is nieuw. Je kunt daarbij denken aan architecten, transporteurs, taxateurs, maar ook cursussen op het gebied van klein wonen en bouwen. Voor al je Tiny House benodigdheden kun je nu op een plek terecht: TinyFindy.com.