Nieuwe bestemming Glansfabriek Amsterdam

Artikel delen

Industrieel erfgoed de Glansfabriek in Amsterdam heeft na een flinke renovatie een nieuwe bestemming gekregen. Na ruim 50 jaar operationeel te zijn geweest in het fabriceren van glanspapier, betreedt de in 1919 begonnen van oorsprong houthandelaar Fetim Group dit gebouw. De Glansfabriek heeft hiermee een kantoorfunctie gekregen, maar met behoud van de architectonische kenmerken.

De Glansfabriek, gevestigd aan de Abram Dudok van Heelstraat 4, is een voormalige 50 jaar oude fabriek waar voorheen glanspapier werd gemaakt. Bij de herontwikkeling is de industriële uitstraling als uitgangspunt gebruikt en zijn zoveel mogelijk oude ingrediënten behouden, waaronder de unieke sheddaken die kenmerkend zijn voor het gebouw. Bij de renovatie is er een moderne glazen façade gerealiseerd, die veel daglicht toelaat. Op 19 oktober 2020 heeft Fetim Group officieel haar intrede gedaan.

Op Fetim’s nieuwe thuisbasis zal transparantie en flexibel werken centraal staan. Dit uit zich ook in de inrichting van het pand: een open ruimte, optimaal benut door middel van een entresol. “Zo kan ons team samenwerken aan innovatieve kwaliteitsproducten, zodat onze klanten gelukkig zijn op de plek waar ze wonen en werken”, aldus CEO Marcel Koekoek. De link is snel gelegd: Fetim is specialist in in-en exterieur. “Het vertrekpunt van onze intrede is dan ook dit erfgoed en te respecteren en met ons 100 jarig bestaan een nieuwe glans te geven aan deze locatie en onze organisatie”.