Waar je op moet letten bij het bouwen van een serre

Artikel delen

Een serre heeft vele voordelen en het laten plaatsen van een serre is dan ook zeker de moeite waard. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je aan moet denken als je een serre gaat bouwen. In dit artikel leggen we je uit welke dingen dat zijn.

Een serre is zowel in de winter als in de zomer heerlijk om in te genieten. Door de grote hoeveelheid glas, lijkt het alsof je buiten zit, maar je bent wel beschermt tegen de elementen.

De serre plaatsen

Natuurlijk is het als eerste belangrijk om te bedenken hoe je de serre wilt plaatsen. Ga je zelf de serre plaatsen, of vraag je een expert om je te helpen? Het laatste heeft vaak de voorkeur, omdat het zetten van een serre toch een behoorlijk specialistisch werk is. Als je de serre laat plaatsen door De Aanbouw Expert hoef je je helemaal geen zorgen te maken over het funderen en plaatsen van je serre. Jij kunt je dan lekker focussen op dingen als de inrichting.

Koelen en verwarmen

Waar je je serre ook voor gaat gebruiken, het is belangrijk dat deze goed geïsoleerd is. Let hier dan ook extra op wanneer je de serre laat bouwen. Zorg ervoor dat het dikste glas wordt gebruikt en dat alles goed af te sluiten is. Je wilt namelijk dat de serre niet te warm wordt in de zomer en niet te koud in de winter. Je kunt daarom voor vloerverwarming of een open haard kiezen, zodat je ook de serre goed op kunt warmen in de winter.

Voor in de zomer is het handig als je een aantal ramen in de serre open kunt zetten voor ventilatie, bij voorkeur dakramen. Zorg ook voor een goede zonwering, zodat de zon niet de hele dag vol op de ramen van de serre staat.

De inrichting

De inrichting van de serre verschilt natuurlijk per huis. Is de serre een verlengde van je woonkamer of bijvoorbeeld je keuken? Richt deze dan in dezelfde stijl in, zodat alles in een vloeiende lijn in elkaar overloopt. Wordt je serre een speciale zithoek of misschien zelfs kantoor? Dan kun je natuurlijk helemaal los gaan met de inrichting en zelf bepalen hoe je deze eruit laat zien.

Extra’s

Hierboven hadden we het al even over het toevoegen van een dakraam dat open kan of een schuifdeur, maar er zijn nog meer extra’s die je toe kunt voegen aan je serre. Wil je bijvoorbeeld dat je serre geen extra energie verbruikt, leg dan zonnepanelen aan. Je kunt ook kiezen voor een groendak, dat werkt erg goed als isolatie. Meer dan genoeg opties!

De Aanbouw Expert
www.deaanbouwexpert.nl