Apen in dierentuin Artis zitten er WARP’jes bij

Artikel delen

Ook de oudste dierentuin van Nederland gaat mee met de tijd. Nu de energietransitie en klimaatdoelen een hot topic zijn wordt er steeds vaker gekozen voor toekomstbestendig bouwen en renoveren. Zo ook in het nieuwe gibbon apenverblijf dat in Artis wordt gebouwd. Dit moderne nieuwe verblijf voor de apen heeft 2 verdiepingen waarbij isolatie met laagtemperatuur vloerverwarming is gecombineerd.

apen verblijf

WARP Systems perfecte match met lage opbouwhoogte

Voor het gibbon verblijf is het SpeeTile 12 systeem van WARP Systems gekozen vanwege de lage opbouwhoogte van het systeem. Een dikker systeem had hier niet in de constructie gepast. Het systeem is op isolatie aangebracht met SpeeTackers en uiteindelijk afgewerkt met een cementgebonden afwerkvloer. Het gepatenteerde SpeeTile 12 systeem is slechts 15mm dun en kan worden afgewerkt met o.a. anhydriet of een cementgebonden dekvloer.

vloer bij apenverblijf

SpeeTile 12: modulair, geen snijafval en past altijd

De modulaire SpeeTile 12 systeem kent hetzelfde basisprincipe als het SpeeTile 10 systeem (totaal 15mm opbouwhoogte inclusief afwerking). De matten zijn gemaakt van gerecycled kunststof en hebben een open structuur. Eén SpeeTile 12 mat is 0,96m² en bestaat uit 24 tegels van 20x20cm. Met het gepatenteerde klik-breek-schuif systeem is vooraf meten niet meer nodig en past het systeem zonder knippen of snijden altijd. Zo voorkom je afval en win je tijd. De SpeeTile 12 matten zijn te gebruiken met de KOMO en SKZ gecertificeerde SpeeTube Ø12mm (h.o.h. 10cm) verwarmingsbuis welke doormiddel van een uniek PushFit systeem (aansluitkoppelingen) op de verdeler worden aangesloten. SpeeTile 12 wordt vaak toegepast in de utiliteit en woningbouw voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Warp Systems
www.www.warp-systems.nl