Energiebesparing met isolerende raamfolie

Artikel delen

Een gevel bestaat vaak voor zo’n 25 tot 40 procent uit glas. Door toepassing van isolerende raamfolie verbetert de isolatie van het glas tot wel 41%. Dankzij een speciale Low-E coating met een lage emissiviteit en warmtewerende eigenschappen creëert deze folie een perfecte balans van energie-efficiëntie in diverse jaargetijden.

grachtenpandNiet elk gebouw kan worden voorzien van dubbele beglazing. Bij hoge gebouwen is het vaak complex en een kostbare investering om de beglazing te vervangen voor duurder dubbelglas of HR glas. Bij monumenten is het niet altijd wenselijk iets te wijzigen aan de beglazing vanwege de authentieke uitstraling. Door isolerende raamfolie aan te brengen, blijft het bestaande glas in het kozijn zitten en kan de isolatie -en warmtewerende waarde toch worden verhoogd.

Comfort het gehele jaar door

De raamfolie laat optimaal daglicht door. Zo geniet men van een helder uitzicht met tegelijk een degelijke zonwering. Hierdoor ontstaat er een perfecte balans van energie-efficiëntie en comfort in diverse seizoenen.

Duurzame raamfolie

Raamfolie is bijzonder duurzaam: behalve dat het ruim 99% schadelijke UV-straling tegenhoudt, levert het tevens een besparing op van het energieverbruik. In de warmere maanden weerkaatst de raamfolie de warmte van de ruiten en bespaart men op energiekosten van koelingssystemen.
In de winter is er weinig warmteverlies via het glas, wat zorgt voor een verlaging van de stookkosten en een mindere CO2-uitstoot.
Isolerende folie heeft ten opzichte van andere energiebesparende oplossingen lagere investeringskosten, waardoor de terugverdienperiode aanzienlijk korter is. Tevens heeft isolerende raamfolie een lange levensduur.

Man Protection
www.manprotection.nl