Klaar voor iedere confrontatie

Artikel delen

De Resistex plaat van Siniat is een innovatieve gipsplaat die speciaal werd ontwikkeld om weerstand te bieden bij inbraak gedurende ten minste 3 minuten. Met Resistex kan men inbraakwerende wanden bouwen (weerstandsklasse RC2), volgens EN 1627:2011, zonder verwerking van een staalplaatlaag of specifieke accessoires. Resistex platen zijn eenvoudig te monteren in vergelijking met inbraakwerende wanden die wel stalen platen nodig hebben om een bijdrage te leveren aan het realiseren van weerstandsklasse 2.

tekening van wand

Naast het samenstellen van inbraakwerende wanden garandeert Resistex ook een hoge akoestische isolatie en brandwerendheid (brandreactieklasse A2). De gipsplaat is opgebouwd uit een glasvezelversterkte kern, waarvan het oppervlak en de langskanten bekleed zijn met een speciaal meerlagig karton in een grijze kleur. De kern van deze plaat, met een densiteit van 896 kg/m3 vertoont een verbeterde cohesie bij hoge temperaturen wat resulteert in een verhoogde mechanische sterkte.
Resistex is zowel geschikt voor multi-residentiële projecten, zoals de wanden tussen appartementen, tussen appartementen en gangen, wanden tussen eengezinswoningen als voor niet-residentiële projecten, zoals banken, scholen, ziekenhuizen, politiebureaus, serverruimtes of winkels met waardevolle documenten.

Siniat
www.siniat.nl