SlimFort gevelisolatie nu ook leverbaar in vuurvaste variant

Artikel delen

SlimFort is een innovatief gevelisolatiesysteem van IsoBouw voor gevels die met esthetische beplating worden afgewerkt. Met de isolatieplaten voorzien van vier geïntegreerde metalen beugels kan de gehele gevelconstructie in slechts 3 simpele verwerkingsstappen gerealiseerd worden: SlimFort-platen vastschroeven, stelwerk plaatsen en gevelbekleding monteren.

vuur tegen isolatie

Met SlimFortXT introduceert IsoBouw nu een nieuwe, aanvullende, variant. De XT-aanvulling (Xire Technology) voegt een nieuwe dimensie toe aan de onderscheidende eigenschappen van het succesvolle SlimFort gevelisolatiesysteem. Xire is een vuurvaste isolatie, die een optimale brandveiligheid met de beste producteigenschappen van SlimFort combineert. Daar waar verhoogde brandveiligheidseisen worden gesteld, behaalt SlimFortXT dankzij de toepassing van Xire de hoogst mogelijke brandprestatie (brandklasse B). Als bewijs hiervoor heeft IsoBouw meerdere totaalsystemen door Efectis laten testen. Met SlimFortXT wordt het o.a. eenvoudiger om een open (houten) gevelbekleding toe te passen.

Snel verwerkbaar

SlimFort en SlimFortXT zijn tot 50% sneller verwerkbaar in vergelijking tot traditionele systemen. Er wordt geen folie gebruikt en het houtaandeel is tot 75% lager. In de huidige 1,5 meter samenleving is een bijkomend voordeel dat SlimFort(XT) probleemloos door één persoon gemonteerd kan worden.

Handige rekentool

Om uw werk te verlichten, heeft IsoBouw een rekentool ontwikkeld waarmee u snel en eenvoudig overzichtelijke materialenlijsten kunt samenstellen bij de toepassing van SlimFort. Deze lijst is geheel afgestemd op uw projectspecifieke uitgangspunten, zoals bijvoorbeeld de gewenste Rc-waarde, het gewicht van de gevelbekleding, gebouwhoogte etc. U vindt de tool op de site van IsoBouw ‘slimfort-tool.isobouw.nl’.