BITURBO-boorhamers van Bosch voor de vakman Accugereedschappen zijn sterker dan ooit

Artikel delen

– Beste prestatie-gewichtsverhouding in zijn klasse
– Benutting van het volledige potentieel van de krachtige ProCORE18V accu’s
– Meerwaarde door functionaliteiten zoals connectiviteit en hoge veiligheid

boormachine met man

boormachineDe krachtigste accuboorhamers van Bosch ooit: de BITURBO-boorhamers GBH 18V-36 C Professional en GBH 18V-45 C Professional. De SDS max-boorhamers zijn geoptimaliseerd voor maximale prestaties in combinatie met de ProCORE18V- accu’s. De speciaal ontwikkelde, borstelloze motor met hoog vermogen is perfect afgestemd op de elektronica en de accu, zodat de grote kracht van de aanbevolen ProCORE18V-accu’s met 8,0 en 12,0 Ah volledig benut wordt. Bovendien zijn bei- de boorhamers ook nog eens de lichtste apparaten in hun klasse. De GBH 18V- 36 C Professional is 500 gram lichter en daarnaast 20 procent compacter dan el- ke andere accuboorhamer in het SDS max-segment. De GBH 18V-45 C Professi- onal levert met 12,5 joule hetzelfde slagvermogen als de GBH 8-45 DV Professio- nal met snoer van 1.500 watt, maar is in combinatie met de ProCORE18V 12,0 Ah-accu nog altijd lichter. Hierdoor zijn de BITURBO-boorhamers uniek in hun soort en tillen ze de prestaties naar een nieuw niveau.

Hoog boorvermogen door onafhankelijk testinstituut bevestigd

De beide accuboorhamers verschillen qua optimaal boorbereik. De GBH 18V-36 C Professional is met een slagenergie van 7,0 joule speciaal bedoeld voor boor- gaten van 14 tot 36 millimeter. Met 12,5 joule is de GBH 18V-45 C Professional uitermate geschikt voor boorgaten van 20 tot 40 millimeter. Het boorvermogen van de GBH 18V-45 C is door een onafhankelijk testinstituut bevestigd. Met één acculading kan de machine bij een boordiameter van 25 millimeter een booraf- stand van gemiddeld 4,27 meter afleggen. Dat krijgt geen enkele andere accu- boorhamer in zijn klasse voor elkaar.

Meerwaarde door connectiviteit en hoge veiligheid

Daarnaast creëren de BITURBO-boorhamers door de nieuwe gebruikersinterface (een interactief display op het apparaat) en door de functionaliteiten voor connec- tiviteit via de smartphone meerwaarde voor de vakman. Zo hebben ze de gereed- schaps- en accustatus altijd in het oog en kunnen ze de machines helemaal naar wens instellen. Er zijn drie modi beschikbaar: ‘Auto’ voor maximaal vermogen bij bijvoorbeeld het boren in beton, ‘Soft’ voor werkzaamheden in kwetsbare materia- len zoals tegels en metselwerk en ‘Favorite’, de modus waarmee het boorver- mogen via de app ingesteld kan worden. Verder kunnen er functies zoals softstart ingesteld worden. Zowel bij het boren (Electronic Precision Control of kortweg EPC) als nu voor het eerst ook bij het beitelen (Adaptive Speed Control of kortweg ASC) versnellen de boorhamers langzaam tot het ingestelde toerental. Dit zorgt ervoor dat de vakman uiterst nauwkeurig kan werken. Beide BITURBO- boorhamers staan dankzij Vibration Control en KickBack Control bovendien ga- rant voor een hoge veiligheid. Wanneer de boorhamer plotseling en onvoorspel- baar rond de booras begint te draaien, bijvoorbeeld bij het vastlopen van de boor in gewapend beton, schakelt de geïntegreerde sensor de motor binnen een fractie van een seconde uit. Dit voorkomt een onverwachte terugslag en kan het letsel- risico reduceren. De continuknop voor permanent beitelen dient tegelijkertijd als transportbeveiliging.

Volledige compatibiliteit met het Bosch Professional 18V System

De BITURBO-boorhamers werken het efficiëntst met de krachtige ProCORE18V 8,0 Ah en 12,0 Ah accu’s. Bosch garandeert met het Professional 18V System compatibiliteit met nieuwe en bestaande elektrische gereedschappen en opladers van deze voltklasse, zodat de vakman zijn werk uitstekend kan plannen en begro- ten.

Bosch heeft een uitgebreid assortiment BITURBO-machines: diverse boorhamers, haakse slijpmachines en zagen. Ze zijn krachtiger dan alle het huidige accuge- reedschap van Bosch. De BITURBO-boorhamers GBH 18V-36 C Professional en GBH 18V-45 C Professional zijn vanaf nu verkrijgbaar. De prijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen exclusief btw

Bosch

www.bosch.com