Nok-topgevelschoorsteen in één hijsbeweging op z’n plek

Artikel delen

Een nok-topgevelschoorsteen metselen is vaak een lastige klus voor de metselaar, waarmee normaliter vele uren gemoeid zijn. Dat hoeft niet, want Exclusieve Schoorstenen vervaardigt maatwerk prefab schoorstenen, die met één hijsbeweging op het dak te plaatsen zijn en simpel te monteren zijn.

Dak met schoorstenen

schoorsteen in aanbouwAccountmanager Jeroen Bekke van Exclusieve Schoorstenen: “Omdat we deze schoorstenen maken van dezelfde metselstenen als de gevel – we zagen strips van ca. 25mm dik – wordt het esthetisch één geheel. Je ziet niet dat het om prefab gaat; het lijkt een traditioneel gebouwde schoorsteen. Maar onze prefab schoorstenen zijn wel een stuk lichter, duurzamer en goedkoper. Geproduceerd onder geconditioneerde omstandigheden in onze moderne fabriek. Dit waarborgt een hoge kwaliteit, wat straks met de nieuwe Wet Kwaliteitsborging een groot voordeel wordt. Ook nu al kunnen bouwers ten volle profiteren van deze hoogwaardige oplossing. Zowel voor die ene woning als voor de serie woningen waarbij in de architectuur een karakteristieke schoorsteen is opgenomen.”

Exclusieve Schoorstenen zorgt voor ontwerp, engineering, productie en levering. “Juist bij woningbouwprojecten loont prefabricage, omdat je een serie schoorstenen kunt fabriceren op basis van één ontwerp en uniform productproces, inclusief engineering om de nok-topgevelschoorsteen naadloos te laten aansluiten op het metselwerk. Maar ook die schoorsteen voor die individuele woning maken wij graag in de afwerking die men wenst: in de gewenste baksteenuitstraling of onafgewerkt als de schoorsteen net als de woninggevel van stucwerk wordt voorzien.”

“Een groot voordeel van onze topgevelschoorsteen is het lage gewicht, waardoor een constructie binnenshuis of in de kapconstructie niet meer nodig is. Kostenbesparend én er ontstaat meer ruimte in de woning. Kijk voor de mogelijkheden en overige typen schoorstenen op onze website of bel ons, want een fraaie, betaalbare prefab maatwerk schoorsteen is dichterbij dan u denkt.”

Exclusieve Schoorstenen
www.exclusieveschoorstenen.nl