Spouwisolatie: Kies voor het betere alternatief

Artikel delen

Waarop is uw keuze gebaseerd bij het kiezen van een spouwisolatie? Gaat u voor het isolerend vermogen of de snelle verwerkbaarheid? En hoe zit het met het milieu-aspect? De PolyFortPro spouwisolatie van IsoBouw maakt uw keuze wat eenvoudiger. De circulaire PolyFortPro heeft een uitstekende isolatiewaarde, is sneller verwerkbaar en beter voor het milieu.

man met isolatie

RC 4,7 in een spouw van 140 mm

Dankzij de toepassing van EPSHR in combinatie met een thermisch reflecterende alufolie heeft PolyFortPro een uitstekend isolerend vermogen. Afhankelijk van uw spouwconstructie is de benodigde dikte 120 of 124 mm voor het behalen van de nieuwe isolatie-eis van RC 4,7 voor nieuwbouw. Dit betekent dat u, bij bijvoorbeeld het gebruik van poriso of cellenbeton, slechts een spouw nodig heeft van 140 mm breedte.

Naden afplakken is overbodig

PolyFortPro is voorzien van een messing/groef-randafwerking. Hierdoor worden de isolatieplaten automatisch onderling gefixeerd en kunnen ze opgestapeld worden tegen het binnenblad. De verwerker heeft vervolgens twee handen vrij voor de bevestiging van meerdere platen achter elkaar. Dat is super handig en snel monteren!
De randafwerking heeft ook als voordeel dat de naden niet afgeplakt hoeven te worden met alu-folie. Ook dit scheelt aanzienlijk in tijd en geld.

Beter voor het milieu

Dankzij de toepassing van airpop (EPS) is PolyFortPro 100% recyclebaar. Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek van NIBE toont aan dat airpop spouwisolatie de beste milieuscore behaalt in vergelijking tot andere materialen.

IsoBouw kan u ook helpen om het afval op de bouwplaats te beperken. Met apart bestelbare afval-retourzakken kan schoon airpop-afval weer verzameld en direct gerecycled worden.

IsoBouw
www.isobouw.nl