Klaar voor 3000 fietsende forenzen

Artikel delen

Overvolle fietsenstallingen zijn een herkenbaar fenomeen bij menig treinstation. Om de ervaring van de fietsende forenzen te verbeteren, worden steeds meer fietsenstallingen onder handen genomen. Zo ook bij station Driebergen-Zeist.

fietsenstalling

Onder het station komt een fietsenstalling waar fietsen droog en veilig geparkeerd kunnen worden. Dit wordt gecombineerd met een speciale fietsroute, waardoor fietsers veilig het stationsgebied kunnen doorkruisen. In de nieuwe situatie loopt het stationsplein onder de sporen door. Dit heeft ook voordelen voor het overige verkeer, dat niet langer in de file komt te staan voor een spoorwegovergang.

Naast de nieuwe fietsenstalling komt er een nieuw station en een nieuw busstation.

PROJECTVOORWAARDEN

De fietsenkelder biedt plaats aan maar liefst 3.000 fietsen. Dit intensieve gebruik vraagt om een vloer die tegen een stootje kan. Bovendien moet de vloer bij wisselende weersomstandigheden eenvoudig schoon te houden zijn. En bij regenachtig weer is antislip een must, om gladheid te voorkomen.

vloer in fietsenstalling

SIKA OPLOSSING

Voor de fietsenkelder van circa 3.000 m2 is gekozen voor de Sikafloor®-2540 W in groen voor de gangpaden en signaalgrijs voor de eilanden waar de fietsenrekken komen te staan. De ondergrond is getest en voldoet aan de eisen die zijn gesteld aan de stroefheid en reinigbaarheid.

Naast de vloerafwerking zijn de wanden voorzien van onze beschermde coating Sikagard®-675 W in dezelfde kleur als de eilanden. Dit duurzame en weerbestendige product beschermt de betonnen wanden tegen waterindringing en is complementair aan de vloer.

SIKA PRODUCTEN

• Sikafloor®-2540 W
• Sikagard®-675 W

BETROKKEN PARTIJEN

Opdrachtgever: Combinatie BAM SDZ V.O.F. (ProRail)
Ingenieursbureau: Arcadis Nederland B.V.
Applicateur: Gacon B.V.

SIKA NEDERLAND B.V.
www.sika.nl