Dutch Green Building Week 2021 in teken van nieuw en verbindend leiderschap

Artikel delen

Dutch Green Building Council organiseert de elfde editie van de Dutch Green Building Week van 4 tot en met 8 oktober 2021. Onder de noemer LEAD-ACT-CHANGE staat deze editie volledig in het teken van nieuw en verbindend leiderschap dat nodig is om echte verandering te bewerkstelligen.

De week is al jaren dé landelijke campagneweek voor duurzaam bouwen en ontwikkelen. Organisaties kunnen zich op allerlei manieren verbinden aan de week via webinars, talkshows, rondleidingen, kleinschalige bijeenkomsten en netwerkmomenten. DGBC zal op dinsdag 5 en donderdag 7 oktober, als de omstandigheden dit toelaten, een fysiek programma organiseren in respectievelijk Amsterdam en Rotterdam.

Thema: LEAD – ACT – CHANGE

Onder de noemer LEAD – ACT – CHANGE staat de elfde editie in het teken van verbindende leiders en strijdbare organisaties die de bouw en vastgoedsector echt willen veranderen. Annemarie van Doorn, directeur Dutch Green Building Council zegt daarover: “De wereld verandert ingrijpend en razendsnel. We zijn een tijd ingegaan waarin we ons steeds meer bewust zijn van de impact van menselijk handelen op onze planeet. Wat de coronacrisis ons leert, is dat heel veel zaken die eerder ondenkbaar bleken nu wél mogelijk zijn. We zien krachtig optreden van de overheid, doortastende maatregelen van bedrijven, toenemende gemeenschapszin en veranderend gedrag in de samenleving.” Met de klimaatcrisis in het vooruitzicht is die daadkracht en (mentaliteits)verandering ook broodnodig, volgens Van Doorn. “De roep om leiderschap in de transitie naar een toekomstbestendige gebouwde omgeving is urgenter dan ooit. Deze transitie komt alleen van de grond met enthousiasme en lef van organisaties en leiders die niet uitstellen en nu positief in actie komen!”

Over de Dutch Green Building Week

De Dutch Green Building Week is al jaren dé landelijke campagneweek voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving. De week geeft een podium aan bedrijven en instellingen die voorlopen op onderwerpen als CO2-reductie, Circulariteit, Klimaatadaptatie en Gezondheid. Tijdens de week worden goede voorbeelden getoond en concrete handvatten gegeven. Vraag en aanbod ontmoeten elkaar. De week biedt talrijke momenten om in contact te komen met pioniers, te luisteren naar creatieve denkers en doeners en naar mensen die een toekomstbestendige omgeving en samenleving mogelijk maken.

De week is in 2010 in het leven geroepen om alle initiatieven op het gebied van duurzaamheid in relatie tot de gebouwde omgeving in de spotlights te zetten. Jaarlijks komen er meer dan 10.000 bezoekers af op de evenementen die tijdens de week worden georganiseerd.
Organisaties die mee willen doen kunnen meer informatie vinden op: www.dgbw.nl.