Bevestigen op kanaalplaatvloeren met het CELO ZA-anker

Artikel delen

In de woningbouw wordt veel gebruik gemaakt van kanaalplaatvloeren. Deze prefab voorgespannen betonvloeren hebben hun populariteit mede te danken aan het gewicht. Door de holle kanalen is de vloer lichter in gewicht dan vol beton.

Omdat de vloer holle kanalen bevat, is niet iedere constructieve bevestiging geschikt. Ook zijn er geen Europese richtlijnen voor het plaatsen van ankers op de bovenkant van kanaalplaatvloeren. Om toch een goede bevestiging te kunnen garanderen, schrijven fabrikanten van kanaalplaatvloeren bevestigingsvoorschriften voor over wat wél en niet mag. Ankers mogen bijvoorbeeld niet in een dam worden geplaatst aangezien deze wapening kunnen bevatten.

Op welke manier kan er dan wel constructief bevestigd worden op kanaalplaatvloeren? Bij de keuze voor het juiste anker is het erg belangrijk om te kijken naar de volgende zaken: wat is de maximale belasting, op welke manier moet het anker geplaatst worden en wat is het klembereik van het anker? Bij het plaatsen van ankers in kanaalplaatvloeren is niet het anker maatgevend maar het beton, waarbij de maximumbelasting voor de kanaalplaatvloer die door de fabrikant is opgegeven leidend is. Het advies van de fabrikant is om maximaal 4 kN gebruiksbelasting en een maximale buitendiameter van 12 mm te gebruiken.

Ben jij op zoek naar een anker waarmee je altijd de juiste oplossing hebt voor het bevestigen op kanaalplaatvloeren? Maak dan kennis met het CELO ZA 12 anker en lees snel verder op www.hemmink.nl.