Brandveilige dakbaan snel en makkelijk aan te brengen

Artikel delen

Brandveilig werken op het dak was al een belangrijk voordeel van de Icopal Universal dakbanen. De introductie van de vernieuwde Icopal Universal SA (Self Adhesive) dakbaan maakt het verwerken nu ook nog een stuk eenvoudiger. Voor de vernieuwde Icopal Universal SA ontwikkelde BMI Icopal een coating met een hogere kleefkracht. Tevens zijn beide zijkanten van de dakrol nu voorzien van een overlap zonder zelfklevende coating.

Bij het verwerken van de rol in stroken (uit de lengte van de rol gesneden) hebben beide stroken een overlap van POCB coating. Door middel van hete lucht föhns worden deze overlappen brandveilig met elkaar verbonden en ontstaat een optimale, waterdichte lasverbinding.

Optimale oplossing voor dakranden

De kleefkracht is zodanig verbeterd dat de dakbaan direct stevig op diverse ondergronden hecht. Dit maakt het afwerken van onder andere overgangen, dakranden en goten nog gemakkelijker en sneller. Icopal Universal SA kan ook probleemloos op de APP dakbanen (EshaGum) van BMI Icopal gelast worden.

Al 25 jaar duurzaam

Icopal Universal is dit jaar al 25 jaar op de markt. Deze stabiele, sterke en beloopbare eenlaagse dakbaan is UV- en weerbestendig en flexibel in de verwerking. Het is tevens een duurzaam dakmateriaal. Na een levensduur van 30 jaar is Icopal Universal bijna volledig recyclebaar en past dus uitstekend bij duurzaam bouwen. Icopal Universal is toepasbaar bij nieuwbouw, renovatie en onderhoud. Naast de nu verbeterde SA (zelfklevende) variant is er ook een speciale wortelwerende Icopal Universal op de markt. Deze Icopal Universal WS is met name geschikt voor groendaken. BMI Icopal blijft deze dakbanen steeds verder verbeteren.

Icopal

Icopal Universal dakbanen
www.icopal.nl