Diamant doorslijpschijf geschikt voor uiteenlopende materialen

Artikel delen

Met de diamant doorslijpschijf DT 900 ACR biedt Klingspor de klant een zogenaamde ‘rescue’ schijf: een universeel inzetbare schijf die geschikt is voor het doorslijpen van vrijwel elk materiaal.

zaagblad“Op de bouwplaats en bij de handel bestaat een grote vraag naar zulke universele diamant doorslijpschijven,” weet Remco Welbergen, Key-Account-Manager Klingspor Nederland. “Maar dan wel een product dat voldoet aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen. Vervaardigd door een fabrikant die ze mogen vertrouwen. Klingspor biedt die zekerheid van kwaliteit, betrouwbaarheid en fit-for-use producten.”

De DT 900 ACR is geschikt voor het doorslijpen van de meest uiteenlopende materialen: beton, staal, elektriciteitskabels, wapeningsstaal, hout, rubber, bitumen, glas, glasvezelversterkte kunststof, PVC-leidingen en andere materialen. Dit kan zowel nat als droog gebeuren. De schijf loopt daarbij extreem rustig, blijft koel en behoudt ook na langdurig gebruik zijn agressiviteit. De diamant doorslijpschijf is uitstekend geschikt voor gebruik op benzinemachines of de handzamere haakse slijpers en dekt daarmee een enorme variëteit aan toepassingsmogelijkheden. Hij is leverbaar in de diameters 115, 125, 230, 300 en 350 mm. Vanzelfsprekend voldoet het product aan de bekende en gewaardeerde veiligheidseisen zoals u van Klingspor gewend bent. De schijf is bovendien oSa gecertificeerd.

Het bijzondere aan het product is het fabricageproces. Welbergen legt uit: “De diamant ‘segmenten’ zijn in vacuüm gesoldeerd. Daardoor liggen de diamanten vrij op het stamblad waardoor het doorslijpvermogen aanzienlijk wordt verhoogd. Dankzij dit gecompliceerde fabricageproces wordt een zeer stabiele verbinding tussen het stamblad en de diamant bereikt, hetgeen een positief effect heeft op de standtijd. De DT 900 ACR beschikt met 10 mm over een relatief hoge coating die zorgt voor een langere levensduur.”

Klingspor
www.klingspor.nl