Diamant doorslijpschijven: ontwikkeld in Duitsland, gemaakt in Europa

Artikel delen

Met de diamant doorslijpschijven van Klingspor kan zelfs het hardste materiaal snel, nauwkeurig en duurzaam worden bewerkt. De modernste laboratoria en intensieve testprocedures staan borg voor de kwaliteit en de veiligheid van de gereedschappen.

Klingspor produceert al meer dan 125 jaar schuur-/slijpmiddelen van de hoogste kwaliteit voor vrijwel alle toepassingsgebieden. Het assortiment omvat ca. 50.000 artikelen. De onderneming biedt haar klanten sinds 2015 bovendien een omvangrijk assortiment aan diamantgereedschappen.

Deze producten worden gefabriceerd in de zeer modern uitgeruste Klingspor fabriek in Lviv, Oekraïne. Om altijd te kunnen voldoen aan de nieuwste wensen van de klant, werken de diamantexperts bij Klingspor permanent aan de ontwikkeling van robuuste gereedschappen met een lange levensduur. In een gespecialiseerd diamantloboratorium in de hoofdvestiging in Haiger, testen de onderzoekers en ontwikkelaars de bindmaterialen voor de meest uiteenlopende toepassingen van diamant doorslijpschijven om het toch al omvangrijke toepassingsspectrum van de diamant doorslijpschijven permanent te verbeteren en te vergroten.

Speciaal voor het diamantassortiment is een speciale testomgeving ingericht om de prestaties en de veiligheid zorgvuldig te onderzoeken. Maar ook bij de productie zelf worden de hoogste kwaliteitsnormen in de branche in acht genomen: alle diamantgereedschappen van Klingspor zijn oSa gecertificeerd.

Omdat Klingspor alle diamantgereedschappen zelf fabriceert, kunnen kernen en randen van de diamantgereedschappen perfect op elkaar worden afgestemd. Hierdoor is altijd het maximale vermogen voor de resp. geplande toepassing gegarandeerd. Het productassortiment is hierbij zowel gericht op prijsbewuste gebruikers die hun gereedschap niet permanent gebruiken (Extra) als op professionals die op zoek zijn naar een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding (Supra) of ondernemingen die high performance gereedschap met een uitstekend doorslijpvermogen en lange standtijd (Special) nodig hebben.

Klingspor
www.klingspor.nl

Bezoek Klingspor op BouwBeurs 2019, hal 12, Stand D090