Nieuwe keramische tegelvloeren beschermen

Artikel delen

Hoe dichter bij de opleverdatum, hoe groter de kans dat nieuwe vloeren of trappen beschadigd raken. Afbouw- en installatiewerkzaamheden brengen risico’s met zich mee. Maar ook binnengelopen zand en gruis kunnen de vloer of trap aantasten. Nieuwe keramische vloeren en gevoelige oppervlakken mogen echter niet hermetisch worden afgedekt. Immers: als uitdampend vocht niet weg kan, kunnen vlekken ontstaan. Speciaal voor die toepassingen is er PrimaCover Evapo damp-open zelfklevend afdekvlies.

PrimaCover Evapo: voor het afdekken van gevoelige ondergronden.

Wachttijden verkorten

Een damp-open afdekmateriaal verkort de wachttijden voor alle vervolgwerkzaamheden. Dat is niet alleen fijn voor de opdrachtgever, maar ook voor iedereen die nog aan de gang moet. Denk aan afbouwers, installateurs, timmerlieden, stukadoors, schilders en verhuizers. Als nieuwe of gevoelige vloeren en trappen zijn afgedekt met PrimaCover Evapo kunnen zij namelijk eerder starten met hun werk, terwijl de ondergrond veilig beschermd is.

Damp-open                                      

PrimaCover Evapo is een zelfklevend afdekvlies met een dampdoorlatendheid van 70gr/m2/24uur. Het is speciaal ontwikkeld voor pas gelegde keramische tegels en voor bestaande vloeren en trappen van natuursteen en hout. De polyester vlieslaag voorkomt mechanische beschadigingen. De toplaag zorgt voor een vloeistofdichte bescherming. Talloze membranen zorgen ervoor dat het vocht uit de afgedekte ondergrond kan ontsnappen, waardoor de ondergrond kan blijven doordrogen. PrimaCover Evapo is bestand tegen puin, gruis, zand, steigers, ladders, vallend gereedschap, verf, latex en stucgips.

 

Waarom niet hermetisch afdekken?

Dat u een nieuwe en gevoelige oppervlakken niet hermetisch kunt afdekken, heeft te maken met het vochtpercentage. Bepaalde materialen, zelfs parket en hout dat al langere tijd ligt, bevatten altijd nog een bepaalde hoeveelheid vocht. Bij een nieuwe keramische tegelvloer wil het vocht via de voegen naar buiten. Tijdens dit uitdampproces komen minuscule kalkdeeltjes mee. Onder een dampdichte bescherming blijven deze opgesloten en krijgen ze de kans om in te werken in het oppervlak. Vlekken en randaftekeningen zijn dan het gevolg. PrimaCover Evapo voorkomt dit. Dit afdekvlies kan worden toegepast zodra de vloer of trap volgens de voorschriften beloopbaar is, bijvoorbeeld zoals op dit filmpje.

Veilig beschermd

Met PrimaCover damp-open afdekvlies zijn nieuwe en gevoelige ondergronden veilig beschermd. Daardoor voorkomt u vervelende discussies, onnodige herstelkosten en vertraging in de oplevering. Meer informatie vindt u op de website van PrimaCover.

Primaverde BV
www.primacover.com